Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα κορωνοϊός: Ένας ακόμη θάνατος στην Καστοριά
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα κορωνοϊός: Ένας ακόμη θάνατος στην Καστοριά

Νεκροί Ελλάδα κορωνοϊός: Δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο 51χρονος συγκαταλέγεται σε αυτούς ή είναι ο 51ος νεκρός.

Νεκροί Ελλάδα κορωνοϊός: Ένας άνδρας από την Καστοριά που έπασχε από κορωνοϊό έχασε τη ζωή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης alphafm.gr, πρόκειται για έναν 51χρονο. Αυτός είναι ο έβδομος θάνατος ασθενούς με τον ιό από την περιοχή της Καστοριάς. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο άτυχος άνδρας που ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, νοσηλευόταν εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση της υγείας του, όμως, επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και τελικά να χάνει τη μάχη για τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.415 με 81 να προστίθενται το προηγούμενο 24ωρο. Από τους συνολικά 51 νεκρούς οι 39 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες με το 94% να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή να είναι μεγάλης ηλικίας. Μέχρι και την Τετάρτη είχαν γίνει 17.350 εργαστηριακά τεστ. «Θεωρητικά κανείς δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί» σχολίασε στην αρχή της ενημέρωσης ο κ. Τσιόδρας.

Σε καραντίνα κοινότητα στην Έδεσσα

Σε καραντίνα τίθεται η κοινότητα Φούστανη, στον δήμο Εξαπλατάνου στην Έδεσσα από σήμερα στις 20:00 μ.μ. και για 14 ημέρες, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού. Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε νέες αλλαγές σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, είπε πως όπου κρίνεται απαραίτητο και για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, θα λειτουργούν νέες λαϊκές αγορές στην ευρύτερη περιοχή, την ίδια ώρα.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως απαγορεύονται άμεσα όλες οι πτήσεις των ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ενισχυθεί με άλλα 12 εκατ.ευρώ για την σίτιση πολιτών που έχουν ανάγκη αυτή την περίοδο», είπε ακόμη και συμπλήρωσε πως σε κάθε δήμο θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο, όπου θα μπορεί να τηλεφωνεί όποιος έχει ανάγκη, ενώ συζητήθηκε και η διανομή φαγητού κατ΄οίκον. Ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε και στις φωνές που κάνουν λόγο για έντονο ύφος, τονίζοντας πως δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στην προσπάθειά του να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Όπως σημείωσε, παίρνει δύναμη από την πλειονότητα των πολιτών που τηρεί τα μέτρα, ενώ είπε:

«Ευγνωμονούμε τη συντριπτική πλειοψηφία, μαζί τους δίνουμε τη μάχη για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, την ίδια στιγμή θα είμαστε αυστηροί με όσους με τη στάση τους υπονομεύουν την προσπάθεια των πολλών. Δεν θα ανεχθούμε καμία ανεύθυνη στάση. Δεν είναι θέμα μαγκιάς, αλλά ζήτημα ευθύνης, να μην επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις