Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα Ελλάδα τώρα: Live η ενημέρωση Τσιόδρα – Χαρδαλιά
ΚΡΙΣΙΜΟΣ Ο ΑΠΡΙΛΗΣ

Κρούσματα Ελλάδα τώρα: Live η ενημέρωση Τσιόδρα – Χαρδαλιά

Κρούσματα Ελλάδα τώρα: Στους 53 έφτασαν οι νεκροί στη χώρα μας από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Κρούσματα Ελλάδα τώρα: Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά. Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 50 (είναι 27 στον γενικό πληθυσμό συν 23 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα). Αναλυτικά, χθες τα κρούσματα ήταν 1.375 χωρίς τα 40 που είχαν διαπιστωθεί μέχρι τότε στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος». Σήμερα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 50 νέα κρούσματα ενώ ο κ. Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι στο «Ελ. Βενιζέλος» 119 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί ενώ δύο τεστ ήταν ακατάλληλα και θα επανεξεταστούν. Συνολικά, επομένως, τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται πλέον στα 1.544. Οι νεκροί είναι 53.

Σε υγειονομική βόμβα εξελίσσεται το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται αγκυροβολημένο αρόδου στον Πειραιά, καθώς ανακοινώθηκαν 119 κρούσματα κορωνοϊού στους επιβαίνοντες. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποιήθηκε έλεγχος στου 380 επιβαίνοντες τους και από αυτά τα τεστ τα 119 βγήκαν θετικά, ενώ τα 259 αρνητικά. Δύο από τα δείγματα ήταν ακατάλληλα και να επανεξεταστούν.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το πλοίο αναμένεται να ελλιμενιστεί τις επόμενες ώρες ενώ όσοι είναι θετικοί στον ιό θα παραμείνουν στο πλοίο σε καραντίνα για 14 ημέρες. Όλοι οι επιβαίνοντες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι είναι χωρίς συμπτώματα, είπε ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε ότι θα ενημερωθούν αύριο οι οικογένειες των επιβατών. 91 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι. Εννέα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Σήμερα, έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι και συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας είναι 53. «Αν αφήναμε τον ιό να «τρέξει» στην κυριολεξία θα μας διέλυε. Γι΄αυτό παίρνουμε τα μέτρα. Γιατί ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες. Ας μην τους παραβιάσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα -23 νέα κρούσματα

Σε καραντίνα για 14 ημέρες έχει τεθεί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορωνοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουνε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένοι.

Κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο: Έκτακτα μέτρα, αναστέλλονται όλες οι οικοδομικές εργασίες

Την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στο νησί της Μυκόνου έπειτα από καταγραφή κρούσματος κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως βρέθηκε θετικό δείγμα κορωνοϊού σε γυναίκα που ήρθε από τη Μύκονο και γι’αυτό αποφασίστηκε η αναστολή για 14 μέρες όλων των εργοταξίων και οικοδομικών εργασιών στην Μύκονο καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες.

Προειδοποίηση ΠΟΥ για τους νέους

Την ίδια ώρα, ο ΠΟΥ υπενθυμίζει με νέο “καμπανάκι” πως οι νέοι πλήττονται επίσης από την πανδημία της COVID-19 που οφείλεται στον νέο κορωνοϊό και η οποία έχει προκαλέσει θύματα ανάμεσα στα παιδιά και τους εφήβους. «Η ιδέα σύμφωνα με την οποία “η COVID-19 πλήττει μόνο τους ηλικιωμένους” είναι με βάση τα γεγονότα εσφαλμένη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε διαδικτυακά από την Κοπεγχάγη. «Η ηλικία δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας κινδύνου για μια σοβαρή μορφή της ασθένειας», επέμεινε ο Κλούγκε.

Σοβαρά κρούσματα έχουν παρατηρηθεί ανάμεσα σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, πολλοί χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας και κάποιοι πέθαναν, είπε. Στην Ευρώπη, το πιο νεαρό θύμα που έχει καταγραφεί ήταν μια 12χρονη που πέθανε στο Βέλγιο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα μωρό έξι εβδομάδων, που μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, πέθανε επίσης. Ποσοστό από 10 έως 15% των ανθρώπων ηλικίας κάτω των 50 ετών υποφέρουν από μια μέτρια έως σοβαρή μόλυνση, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. «Ωστόσο εκείνοι που γερνάνε και η υγεία τους είναι καλή παρουσιάζουν μικρότερο κίνδυνο», είπε ο Κλούγκε ο οποίος λέει πως «άνθρωποι άνω των 100 ετών (…) που εισήχθησαν στο νοσοκομείο για την COVID-19 στη συνέχεια ανέρρωσαν πλήρως».

ΠΟΥ: Ύψιστη προσοχή στην υγιεινή

Ο ΠΟΥ για την Ευρώπη καταγράφει τουλάχιστον 464.859 κρούσματα που συνδέονται επίσημα με τον ιό και 30.098 θανάτους στις 53 πολύ διαφορετικές χώρες της διοικητικής περιφέρειάς του, που εκτείνεται από τις ευρωπαϊκές ακτές στον Ατλαντικό έως τις ρωσικές ακτές στον Ειρηνικό.

Περίπου το 80% των ανθρώπων που πέθαναν παρουσίαζαν τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα, ιδιαίτερα καρδιαγγειακά προβλήματα και διαβήτη. Για τον Κλούγκε, η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι απαραίτητη «σε κάθε ηλικία». «Δεν είναι μόνο μια πράξη αλληλεγγύης απέναντι στους άλλους, ιδιαίτερα εκείνους που κινδυνεύουν να πληγούν σοβαρά, αλλά και μια πράξη ζωτικής σημασίας για τη δική μας υγεία και ασφάλεια», ανέφερε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις