Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημοσκόπηση Όπεν – κορονοϊός: 9 στους 10 Έλληνες εμπιστεύονται τον Τσιόδρα
ΣΥΜΦΩΝΗ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Δημοσκόπηση Όπεν – κορονοϊός: 9 στους 10 Έλληνες εμπιστεύονται τον Τσιόδρα

Δημοσκόπηση Όπεν - κορονοϊός: Στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco το 90% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ το 67% φοβάται ότι θα νοσήσει από τον ιό.

Δημοσκόπηση Όπεν – κορονοϊός: Σε θετικό πρωταγωνιστή της κρίσης του κορωνοϊού αναδεικνύεται ο Σωτήρης Τσίοδρας καθώς σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO που έγινε για λογαριασμό του OPEN, το 89% των πολιτών θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωσή του για την εξέλιξη της πανδημίας. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της ALCO  ανέβηκε σημαντικά και η εκτίμηση των πολιτών στο ΕΣΥ καθώς το 44% πιστεύει ότι είναι καλύτερη η εικόνα του σε σχέση με αυτήν που είχε πριν. Αντίθετα μόλις το 8% των ερωτηθέντων απαντά ότι η εικόνα του ΕΣΥ είναι σήμερα χειρότερη.

Οι πολίτες σε ποσοστό 86% αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επίσης σχεδόν 7 στους 10 βαθμολογούν με λίαν καλώς την αντίδραση του κράτους και οι 9 στους 10 ανησυχούν για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Για τις αποφάσεις Μητσοτάκη στο θέμα της πανδημίας 8 στους 10 δηλώνουν πολύ ως αρκετά ικανοποιημένοι ενώ για τον Βασίλη  Κικίλια το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 72%.

Οι ερωτηθέντες, ωστόσο, κρίνουν ως ανεπαρκή τα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Συνολικά, οι πολίτες βαθμολογούν θετικά το κράτος, αλλά όχι και τόσο θετικά τη συνέπεια που επιδεικνύουν οι πολίτες όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco το 90% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ το 67% φοβάται ότι θα νοσήσει από τον ιό. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων εμφανίζεται σύμφωνη με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και δηλώνει έτοιμη να αποδεχθεί πιθανή επέκταση.

Δείτε την παρουσίαση της δημοσκόπησης στο OPEN

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις