Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Χυμός σπανάκι ιδιότητες: Ποια τα οφέλη για την υγεία μας
PLUS

Χυμός σπανάκι ιδιότητες: Ποια τα οφέλη για την υγεία μας

Χυμός σπανάκι ιδιότητες: Το σώμα μας λαμβάνει επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων.

Χυμός σπανάκι ιδιότητες: Το πράσινο φυλλώδες λαχανικό είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη και το φυλλικό οξύ, τα οποία λειτουργούν σαν συναγερμός, προειδοποιώντας το ανοσοποιητικό ότι προσπαθούν να εισβάλουν στον οργανισμό ιοί και μικρόβια. Μια αυστραλιανή μελέτη διαπίστωσε ότι τα βακτήρια και οι μύκητες χρησιμοποιούν τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β για να παράγουν υποπροϊόντα που ενεργοποιούν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζουν τις λοιμώξεις και να αρχίσουν να τις καταπολεμούν.

Ο χυμός από σπανάκι σε συνδυασμό με άλλα φρούτα και λαχανικά είναι αγαπημένη συνήθεια όσων ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία του λαχανικού χωρίς την ταλαιπωρία του μαγειρέματος. Όταν πίνετε τακτικά χυμό από σπανάκι, το σώμα σας λαμβάνει επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων.

1. Καταπολέμηση διαβήτη

Το σπανάκι είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, ειδικά άλφα λιποϊκού οξέος, που βοηθά στην αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης. Οι διαβητικοί μπορούν να ωφεληθούν ιδιαίτερα από το χυμό από σπανάκι επειδή το συγκεκριμένο λαχανικό μειώνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης περιφερικής νευροπάθειας, αλλά και τη γλυκόζη στο αίμα.

2. Βελτίωση όρασης

Επειδή το σπανάκι περιέχει β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, η όραση όσων το καταναλώνουν τακτικά βελτιώνεται σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Τα τρία αυτά συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

 3. Επιδερμίδα και μαλλιά

Λόγω των αυξημένων επιπέδων αντιοξειδωτικών, η τακτική κατανάλωση βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων και την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α, Β και C που περιέχει ο χυμός βοηθούν στη διέγερση της ανάπτυξης των μαλλιών και στη βελτίωση του όγκου τους.

4. Κατά του καρκίνου

Ο καρκίνος οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της επίδρασης των ετεροκυκλικών αμυνών. Αυτές οι καρκινογόνες ενώσεις παράγονται από το μαγείρεμα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίας. Το σπανάκι περιέχει χλωροφύλλη, που είναι ένας αποτελεσματικός αναστολέας των αμυνών, οι οποίες προκαλούν ανωμαλίες στα κύτταρα που μπορούν να εξελιχθούν σε καρκίνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις