Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λίπος πώς χάνεται: Αυτές είναι οι «σωτήριες» τροφές
PLUS

Λίπος πώς χάνεται: Αυτές είναι οι «σωτήριες» τροφές

Λίπος πώς χάνεται: Ποιες τροφές βοηθούν τον οργανισμό σας να κάψει περισσότερο λίπος.

Λίπος πώς χάνεται: Αναμφισβήτητα, υπάρχουν πολλές δίαιτες που είναι καλύτερες για τον έναν ή τον άλλο. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές αυτό που χρειάζεται να ξέρετε είναι εκείνες τις τροφές που βοηθούν τον οργανισμό σας να κάψει περισσότερο λίπος, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποιες είναι αυτές οι τροφές που μπορείτε να ενσωματώσετε  στην καθημερινή σας διατροφή και συνεπώς να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα στο αδυνάτισμα μετά από λίγες εβδομάδες.

1. Πράσινο τσάι

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι συνεισφέρει στο αδυνάτισμα, επειδή ενισχύει τις διαδικασίες καύσης του κοιλιακού λίπους. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, ένα είδος φυτοχημικών που μπορούν να επηρεάσουν τον μεταβολισμό για λίγο. Για να πάρετε το μέγιστο όφελος, μπορεί να χρειαστεί να πίνετε πράσινο τσάι αρκετές φορές την ημέρα.

2. Κανέλα

Έρευνες δείχνουν ότι η κανέλα μπορεί να έχει σταθεροποιητική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό θα μπορούσε να “συγκρατήσει” την όρεξή σας, ιδιαίτερα σε άτομα με διαβήτη τύπου-2. Αν σκοπός σας είναι το αδυνάτισμα, προσθέστε λίγη κανέλα στον καφέ σας, το τσάι, ή στο γιαούρτι για να προσθέσετε γλυκύτητα, χωρίς την προσθήκη θερμίδων.

3. Καυτερές πιπεριές

Οι καυτερές πιπεριές έχουν μια άγευστη χημική ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη. Η συγκεκριμένη ουσία έχει αποδειχτεί ότι περιορίζει την όρεξη και επιταχύνει ελαφρώς τον μεταβολισμό, αλλά μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις