Κορονοϊός μέτρα: Γιατρός δείχνει τον τρόπο να απολυμάνουμε τα τρόφιμα

PLUS

Κορονοϊός μέτρα: Γιατρός δείχνει τον τρόπο να απολυμάνουμε τα τρόφιμα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βίκυ Καλοφωτιά

Κορονοϊός μέτρα: Το βίντεο που έχει γίνει viral για το πώς θα προστατευτούμε αποτελεσματικά.

01.04.2020 | 19:14

Κορονοϊός μέτρα: Οι οδηγίες που έχουμε λάβει για εκείνες τις φορές που πηγαίνουμε στο φαρμακείο και στο σούπερ μάρκετ είναι σαφείς: για προστασία από τον κορονοϊό, φοράμε πάντοτε γάντια μίας χρήσης, έχουμε μαζί μας αντισηπτικό τζελ χεριών και αντισηπτικά μαντηλάκια, κρατάμε αποστάσεις μέσα στον χώρο, πετάμε τα γάντια σε κάθε απορριμάτων (όχι στην ανακύκλωση) μετά τα ψώνια μας και καθαρίζουμε καλά τα χέρια μας. Τι γίνεται όμως με τα τρόφιμα και τα υπόλοιπα ψώνια που μοιραία θα βάλουμε μέσα στο σπίτι μας; Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να απολυμαίνουμε τις σακούλες του σούπερ μάρκετ και τις συσκευασίες των τροφίμων πριν τα αποθηκεύσουμε; Ένας Αμερικανός γιατρός, ο Jeffrey VanWingen, πόσταρε στο YouTube ένα βίντεο, στο οποίο δείχνει αναλυτικά ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίζουμε τα τρόφιμά μας πριν τα βάλουμε σε ψυγείο και ντουλάπια.

«Όταν κάνεις τα ψώνια σου και επιστρέφεις στο σπίτι προσπάθησε να μην τα βάλεις κατευθείαν μέσα στο σπίτι εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Αν ακολουθήσουμε τη λογική του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας μπορείς να αφήσεις τα ψώνια στο μπαλκόνι ή στο γκαράζ σου για τρεις μέρες. Αν έχεις ζητήσει παράδοση στο σπίτι μην τους αφήσεις να βάλουν τα προϊόντα μέσα στο σπίτι. Ζητήστε να αφήσουν απ’ έξω και πάρτε τα εσείς όταν τα χρειάζεστε. Τώρα, πριν βγω να πάρω τα ψώνια και να τα φέρω μέσα στο σπίτι πρέπει πρώτα να έχω απολυμάνει το τραπέζι. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με ένα απλό απολυμαντικό,» λέει ο VanWingen.

Κορονοϊός – αυτοκίνητο: Ποιοι βασικοί κανόνες υγιεινής πρέπει να τηρούνται

Μπορεί το αυτοκίνητο να λειτουργεί σαν ένα είδος απομόνωσης, ωστόσο δεν είναι απόρθητο φρούριο για τον κορονοϊό. Αν πρέπει να πάτε κάπου με το αυτοκίνητο, προτιμήστε να πηγαίνετε μόνοι σας. Εάν πρέπει να πάρετε οπωσδήποτε και κάποιον άλλον – άλλους μαζί σας, εκτός του απολύτως στενού οικογενειακού σας περιβάλλοντος, βεβαιωθείτε ότι δεν παρουσιάζει κάποιο σύμπτωμα αναπνευστικής νόσου (οι ασθενείς, ιδιαίτερα οι “ύποπτοι”, πρέπει να διακομίζονται με ασθενοφόρο) και ζητήστε του να φορέσει κάποια μάσκα. Σε αυτήν την ακραία περίπτωση, φορέστε μάσκα και εσείς! Απολυμάνετε σχολαστικά το αυτοκίνητό σας -επικεντρωθείτε στα σημεία που αγγίζετε περισσότερο. Φροντίστε για τον καλό αερισμό του αυτοκινήτου μετά τον καθαρισμό.

Μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας πριν και μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής σας. Αν χρειαστεί να ανεφοδιαστείτε με καύσιμα, αποφύγετε την άμεση επαφή με το προσωπικό. Προσπαθήστε να κρατήσετε την απόσταση ασφαλείας και πληρώστε κατά προτίμηση με κάρτα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα προκειμένου να σκουπίσετε τις επενδύσεις των καθισμάτων καθώς και άλλες μαλακές επιφάνειες του αυτοκινήτου. Προσέξτε όμως να μην χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα και αποφύγετε την απορρόφησή του. Το αλκοόλ υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα επηρεάσει ούτε το δέρμα ούτε τη δερματίνη όμως η υπερβολική χρήση του μπορεί να ξεβάψει το υλικό: έτσι λοιπόν μην τρίβετε έντονα τα καθίσματα ή άλλες επιφάνειες καλυμμένες με δέρμα.

Exit mobile version