Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Άγχος και κορονοϊός: 6 τρόποι για να αντιμετωπίσετε το στρες
PLUS

Άγχος και κορονοϊός: 6 τρόποι για να αντιμετωπίσετε το στρες

Άγχος και κορονοϊός: Να θυμάστε ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός έκθεσής μας σε μια κατάσταση κρίσης τόσο εντονότερες είναι και οι αντιδράσεις μας.

Άγχος και κορονοϊός: Η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα πέρα από οικονομικές επιπτώσεις έχει και αρνητικές συνέπειες στον ίδιο τον άνθρωπο. Ειδικότερα, από ψυχολογικής πλευράς, ο άνθρωπος γίνεται πιο ευάλωτος. Η αντιμετώπιση του άγχους είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς η περίοδος καραντίνας αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετό καιρό. Το άτομο, δηλαδή, χρειάζεται να βρει τρόπους να διατηρήσει τη ψυχική του υγεία.

Να θυμάστε ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός έκθεσής μας σε μια κατάσταση κρίσης τόσο εντονότερες είναι και οι αντιδράσεις μας. Κρατήστε μια θετική στάση. Αποδεχτείτε ότι υπάρχουν συμβάντα που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Μην απομονώνεστε. Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας με άλλους (οικογένεια, φίλους). Μιλήστε για τους φόβους, τις απογοητεύσεις, τη λύπη που αισθάνεστε. Θυμηθείτε ότι και εκείνοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις με εσάς.

Tι πρέπει να κάνετε

– Τρώτε καλά ισορροπημένα και κανονικά γεύματα (ακόμα κι αν δεν το επιθυμείτε)
– Ξεκουραστείτε αρκετά – κοιμηθείτε όσο χρειάζεστε
– Κάνετε πράγματα που σας αρέσουν
– Ασκηθείτε καθημερινά στον χώρο του σπιτιού σας, (το σώμα σας μπορεί να καταπολεμήσει καλύτερα το στρες, όταν είναι γυμνασμένο)
– Αποφύγετε ή περιορίστε την καφεΐνη και τη χρήση αλκοόλ
– Χαλαρώστε με κάθε ευκαιρία που σας δίνετε, (μέσω διαφραγματικών αναπνοών, προγραμμάτων διαλογισμού, γιόγκα η,  tai-chi)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις