Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Τουρκία: Αυξάνονται τα κρούσματα – Ο Ερντογάν προειδοποιεί
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Τουρκία: Αυξάνονται τα κρούσματα – Ο Ερντογάν προειδοποιεί

Κορωνοϊός Τουρκία: Ο Ερντογάν δεν μίλησε για πλήρη περιορισμό κυρίως για οικονομικούς λόγους.

Κορωνοϊός Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στέλνοντας μήνυμα προς όσους δεν συμμορφώνονται με την «εθελοντική καραντίνα», έκανε λόγο για επιπλέον μέτρα προστασίας. «Δεν θα χρειαστεί να πάρουμε περαιτέρω μέτρα αν όλοι οι πολίτες μας τηρούν από μόνοι τους την εθελοντική καραντίνα. Ωστόσο ίσως να πρέπει να πάρουμε πολύ περισσότερα προηγμένα μέτρα, αν η πανδημία εξαπλώνεται και οι πολίτες μας δεν μένουν στο σπίτι», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνεδρίαση με τους επικεφαλής των επαρχιών του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος απέφυγε να κάνει λόγο για πλήρη περιορισμό στο σπίτι σε όλη την Τουρκία, κυρίως για οικονομικούς λόγους, παρά την ολοένα αυξανόμενη πίεση για να το πράξει, μετά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε 13.000 μόλις σε τρεις εβδομάδες, με 214 θανάτους. Επανέλαβε σήμερα ότι η Άγκυρα «είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την παραγωγή και τις εξαγωγές». Την ίδια ώρα, δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι ο “σουλτάνος” έχει απομακρυνθεί.

Ο Σοϊλού για την ετοιμότητα της Τουρκίας

Επιπρόσθετα, λίγες ώρες πριν, ο κ. Σοϊλού, Τούρκος ΥΠΕΣ, μίλησε για τα πρόωρα μέτρα προστασίας που είχε πάρει η Τουρκία. «Προτού ακόμη εκδηλωθεί η επιδημία του κορωνοϊού, η Τουρκία άρχισε να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης και συνεχίζει να το κάνει καθημερινά», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό ιδιωτικό κανάλι Ulke TV. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εκδήλωσης του ιού, είπε ο κ. Σοϊλού, η Τουρκία άρχισε να κατασκευάζει νοσοκομεία στα σύνορά της και να τοποθετεί θερμικές κάμερες σε όλα τα αεροδρόμια της.

«Παρά τον κορωνοϊό, ωστόσο, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας επιτελούν νυχθημερόν το καθήκον τους ενώ συνεχίζεται η πάλη της χώρας εναντίον της τρομοκρατίας», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλους τους Τούρκους πολίτες άνω των 65. «Μαζί με τους ιμάμηδές μας, τους αστυνομικούς, τη χωροφυλακή, τους δασκάλους και πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, επισκεφθήκαμε τα σπίτια 725.000 ηλικιωμένων και καλύψαμε τις ανάγκες τους», πρόσθεσε.

Βίντεο: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Κορονοϊού στην Τουρκία

Δείτε ακόμα

Αυστηρή προειδοποίηση καθηγήτριας του ΜΙΤ: “Δεν αρκεί η κοινωνική αποστασιοποίηση”

Αυξάνονται οι νεκροί στην Ρωσία: Εργασία εξ αποστάσεως για τον Πούτιν

Συνεχίζει να μεγαλώνει η «λίστα» θανάτων στην Βρετανία

Πυροσβέστης πέρασε τη Μέρκελ για… φαρσέρ και της έκλεισε το τηλέφωνο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις