Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαρδαλιάς δηλώσεις: Η ενημέρωση για τα κρούσματα και η προειδοποίηση
ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς δηλώσεις: Η ενημέρωση για τα κρούσματα και η προειδοποίηση

Χαρδαλιάς δηλώσεις: Τίθεται σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα.

Χαρδαλιάς δηλώσεις: Ακόμα έναν νεκρό από κορονοϊό μετρά η Ελλάδα αυξάνοντας των νεκρών στους 50. Την ίδια ώρα τα νέα κρούσματα του Covid- 19 είναι 81 με το συνολικό αριθμό των περιπτώσεων στη χώρα μας να είναι πλέον 1.415. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, και οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξήθηκαν. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε κατά την ημερήσια ενημέρωση του πως: «Κανείς δεν είναι άτρωτος και όλοι μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό» ενώ αναφέρθηκε και στη χρήση μάσκας καθώς όπως είπε: «Διχάζει η ευρεία χρήση μάσκας την επιστημονική κοινότητα».

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς. «Πολίτες και πολιτεία δίνουμε από κοινού τη μάχη για να κερδίσουμε τον κορονοϊό» και πρόσθεσε: «Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης είμαστε η “δημοκρατία της πειθούς”. Κάποιοι λίγοι συνεχίζουν να αδιαφορούν. Η αυστηρότητά μας είναι για αυτούς. Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν και η προσπάθειά μας θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Μετράμε μέρες και εβδομάδες για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Όμως προειδοποιούμε αυτούς που δεν μας ακούν. Δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους. Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν είναι θέμα ευθύνης. Γι’ αυτό το διακύβευμα δεν θα κάνω ούτε ένα βήμα πίσω».

Σε καραντίνα η Φουστάνη στην Έδεσσα

Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως τίθεται σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα και θα διαρκέσει 14 μέρες. Αναφερόμενος στην σημερινή εικόνα έξω από τράπεζες και στις λαϊκές αγορές είπε πως αυτή ήταν ικανοποιητική. Επίσης, αναφέρθηκε πως προωθείται διάταξη με βάση την οποία, σε μια περιοχή, αν αυτό κρίνεται απαραίτητο, θα λειτουργούν δυο λαϊκές την ίδια μέρα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μιλώντας για το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος είπε πως αυτό ξεκίνησε από το Τσεσμέ για την Ισπανία. Στις 23 Μαρτίου η Τουρκία αρνήθηκε την επιστροφή του και έδεσε στα ανοικτά του Πειραιά.

Στις 29 Μαρτίου υπήρξε ενημέρωση για έναν Ελβετό υπήκοο ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και πως 20 άτομα συνολικά βρέθηκαν θετικά και μπήκαν σε καραντίνα. «Σε κάθε δήμο δημιουργείται τηλεφωνικό κέντρο όπου θα μπορούν να καλούν και να ζητούν βοήθεια όσοι έχουν ανάγκη» είπε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως: «Ο πόλεμος είναι δύσκολος και χρειάζεται η συνδρομή όλων μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις