Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βιασμός Πατήσια: Κτηνωδία με θύμα 22χρονη φοιτήτρια και δράστη 19χρονο Αιγύπτιο
ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός Πατήσια: Κτηνωδία με θύμα 22χρονη φοιτήτρια και δράστη 19χρονο Αιγύπτιο

Βιασμός Πατήσια: Ο δράστης είναι ένας 19χρονος Αιγύπτιος και θύμα του μία 22χρονη Ελληνίδα.

Βιασμός Πατήσια: Κτηνωδία στα Πατήσια με θύμα 22χρονη φοιτήτρια και δράστη έναν κατά δήλωσή του, 19χρονο Αιγύπτιο. Ο τελευταίος συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής με την κατηγορία ότι ξημερώματα της 27ης Φεβρουαρίου, βίασε και λήστεψε την άτυχη κοπέλα, σε μια σκοτεινή πυλωτή πολυκατοικίας, όπου και την εγκατέλειψε σωματικό και ψυχικό ράκος.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Καθώς ο Αιγύπτιος, ο οποίος στην ανάκριση κράτησε εντελώς αρνητική στάση, είναι ύποπτος και για άλλες επιθέσεις με κίνητρο σεξουαλικό και ληστείας, ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών,  εξέδωσε διάταξη με την οποία δίνει εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 27 Μαρτίου, ακριβώς έναν μήνα από την αποτρόπαιη πράξη του σε βάρος της 22χρονη φοιτήτριας. Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, χρονικής διάρκειας έξι  μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, η κτηνώδης επίθεση στην αμέριμνη φοιτήτρια καταγράφηκε ξημερώματα της 27ης Φεβρουαρίου σε έναν δρόμο των Πατησίων. Η άτυχη κοπέλα, βάδιζε στο δρόμο πηγαίνοντας στη δουλειά της, πριν καν ξημερώσει.

Ξαφνικά πετάχτηκε ο εφιάλτης

Ξαφνικά, όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, πετάχτηκε μπροστά της ένας άγνωστος τότε αλλοδαπός, ο οποίος κρατώντας μαχαίρι την ακινητοποίησε, της έκλεισε το στόμα με κίνδυνο να υποστεί ασφυξία  και παρά την αντίστασή της την έσυρε σε ένα σκοτεινό σημείο πυλωτής. Εκεί προχώρησε στην κτηνώδη πράξη και στη συνέχεια αφήνοντας την 22χρονη αιμόφυρτη της άρπαξε το κινητό τηλέφωνο για να μην μπορεί να ειδοποιήσει την αστυνομία και οικεία της πρόσωπα αλλά και το πορτοφόλι της. Η κοπέλα με όση δύναμη της απέμενε σύρθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας χτύπησε τα κουδούνια και οι άνθρωποι μερίμνησαν να μεταφερθεί αμέσως σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σκιαγράφησε τον “δράκο”

Στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, που την επισκέφθηκαν κατάφερε να σκιαγραφήσει αρκετά χαρακτηριστικά του βιαστή-ληστή. Με βάση αυτά οι αστυνομικοί αλλά και αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό, είχαν σχεδόν μπροστά τους το “πρόσωπο” του επικίνδυνου δράστη. Απευθύνθηκαν στην ευρύτερη περιοχή σε αρκετούς αλλοδαπούς μέχρι τη στιγμή που άναψε το πράσινο φως και οδηγήθηκαν στη σύλληψή του. Καθώς στην ευρύτερη περιοχή έχουν καταγγελθεί από δύο άλλες κοπέλες σεξουαλικές [παρενοχλήσεις που φθάνουν έως τις απόπειρες βιασμού, η Ασφάλεια συνεχίζει την έρευνα.

Πιστεύουν τόσο ο εισαγγελέας όσο και οι αστυνομικοί ότι εμπλέκεται και σε άλλες επιθέσεις και αυτές θέλουν να εξιχνιάσουν με την δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφίας. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476541 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις