Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Ληστές παρίσταναν το ιατρικό προσωπικό
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Ληστές παρίσταναν το ιατρικό προσωπικό

Κορονοϊός Ελλάδα: Εφιαλτικές στιγμές για 79χρονη, που έβαλε στο σπίτι της αγνώστους, που είπαν ότι δίνουν πληροφορίες για τον κορονοϊό.

Κορονοϊός Ελλάδα: Πίστεψε στα απατηλά λόγια δύο άγνωστων, που της είπαν έξω από το σπίτι ότι έρχονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) για να δώσουν πληροφορίες αποφυγής του… κορονοϊού, άνοιξε την πόρτα και βρέθηκε αντιμέτωπη με τον εφιάλτη. Οι δύο κακοποιοί, που φορούσαν όπως είπε στους αστυνομικούς η 79χρονη γυναίκα γάντια στα χέρια και χειρουργικές μάσκες στα πρόσωπα, την ακινητοποίησαν, τη φίμωσαν, την έδεσαν και έκαναν το σπίτι της άνω κάτω να βρουν χρήματα και κοσμήματα…  Συνέβη στη Χερσόνησο του Ηρακλείου της Κρήτης, με την ηλικιωμένη γυναίκα, που ζει μόνη να μην μπορεί να ξεπεράσει το σοκ από την εισβολή των ληστών με τις μάσκες και τα γάντια, που εμφανίστηκαν σαν… απεσταλμένοι του Ε.Ο.Δ.Υ να της δώσουν πληροφορίες για τον θανατηφόρο ιό.

Οι μασκοφόροι άρπαξαν όλα τα κοσμήματα και τα οικογενειακά κειμήλια που κρατούσε στο σπίτι της η 79χρονη και εξαφανίστηκαν αφήνοντάς την δεμένη μέσα στο σπίτι της. Όταν κατάφερε να λυθεί ενημέρωσε τους γείτονές της και έφθασε η Αστυνομία. Πληροφορίες από την τελευταία αναφέρουν ότι ήδη βρίσκονται στα χέρια της κάποια στοιχεία, τα οποία ελπίζεται ότι θα αξιοποιηθούν ώστε να φθάσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Θεωρούν βέβαιο οι αστυνομικοί ότι αυτοί που εισέβαλαν στο σπίτι γνώριζαν ότι η ηλικιωμένη διαμένει μόνη και θα ήταν εύκολος στόχος.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κορονοϊός Ελλάδα: Οι οδηγίες της ΕΛΑΣ

Με δεδομένη την εξαπάτηση στο όνομα του κορονοϊού που ταλανίζει τον κόσμο και τη χώρα, υπενθυμίζεται ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει εκδώσει αναλυτικές οδηγίες προκειμένου οι πολίτες να μην πέφτουν θύματα επιτήδειων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον φόβο, ειδικότερα των ηλικιωμένων, προς όφελός τους.

Το υπουργείο Υγείας δεν στέλνει κλιμάκια

Με αφορμή καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορονοΐό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, έχει διευκρινιστεί ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.

Τηλεφωνήστε στο 100

Πρόκειται προφανώς, έχει καταλήξει η Αστυνομία, για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100). Με δεδομένο ότι οι γηραιότεροι πιθανόν δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τον όγκο των πληροφοριών γύρω από το θέμα καθημερινά, παρακαλούνται οι νεότεροι συγγενείς τους να τους ενημερώσουν ώστε να μην πέφτουν θύματα απατεώνων και κακοποιών. Πάντως, με η χωρίς μάσκες και γάντια, οι απανταχού κακοποιοί, βάζουν όλο και πιο συχνά στο στόχαστρο ηλικιωμένους που μένουν μόνοι για να τους ληστέψουν.

Με διαφορά μιας ώρας

Ξημερώματα Τρίτης και με διαφορά μίας μόνο ώρας, δύο ηλικιωμένες γυναίκες έζησαν εφιαλτικές στιγμές αντιμέτωπες με κακοποιούς μέσα στα σπίτια τους. Στις 2 το πρωί, άγνωστοι κακοποιοί-η Αστυνομία υποψιάζεται το χώρο στον οποίο κινούνται- παραβίασαν την κεντρική είσοδο μονοκατοικίας στα Λιόσια και βρήκαν στον ύπνο την ιδιοκτήτρια ηλικίας 85 ετών. Έντρομη η γυναίκα τους είδε να κάνουν άνω κάτω το σπίτι, να αρπάζουν χρήματα και κοσμήματα και να εξαφανίζονται.

Και στα Μέγαρα

Στις 3 το πρωί, πέντε ληστές, εξαπέλυαν άλλη ληστρική εισβολή σε σπίτι στα Μέγαρα. Κρατώντας μαχαίρια απείλησαν την 82χρονη ένοικο και άρπαξαν τα λίγα χρήματα που βρήκαν. Την ώρα που διέφευγαν τους έπεσε ένα μαχαίρι το οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί και ήδη το απέστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για λήψη αποτυπωμάτων.

Η ληστεία στο Κερατσίνι

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το alphafreepress.gr, θύμα ληστή έπεσε και μια άλλη ηλικιωμένη στο Κερατσίνι. Ο άγνωστος που εισέβαλε στη μονοκατοικία όπου ζει αφού δεν βρήκε χρήματα και κοσμήματα τράβηξε από την έντρομη γυναίκα την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό και εξαφανίστηκε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θεσσαλονίκη: Μπαίνει «λουκέτο» στη Νέα Παραλία

Συνεχίζει να μεγαλώνει η «λίστα» θανάτων στην Βρετανία

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο»: Η Ιταλία παρατείνει τα μέτρα προφύλαξης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις