Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Απαγόρευση κυκλοφορίας – κορωνοϊός: Εξετάζεται το μέτρο αυστηροποίησης μετακινήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαγόρευση κυκλοφορίας – κορωνοϊός: Εξετάζεται το μέτρο αυστηροποίησης μετακινήσεων

Απαγόρευση κυκλοφορίας - κορωνοϊός: Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13.033.

Απαγόρευση κυκλοφορίας – κορωνοϊός: Εξετάζεται η αυστηροποίηση του πλασίου για τις εξόδους των πολιτών από τις οικίες τους λόγω του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής που αναφέρεται σε χρονικό περιορισμό στην κυκλοφορία για να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13.033.

Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές την ημέρα τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα καταγράφηκαν εικόνες που προκάλεσαν προβληματισμό καθώς σε τραπεζικό κατάστημα στη λεωφόρο Δημοκρατίας στον Πειραιά, σχηματίστηκαν ουρές συνταξιούχων οι οποίοι δεν κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι συγκεντρωμένοι έμπαινα δύο – δύο στον προθάλαμο της εισόδου.

Eξετάζεται ο χρονικός περιορισμός για τις άδειες εξόδου

Με αφορμή της εικόνες αυτές, το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ έδωσε εντολή ομάδες ΔΙΑΣνα μεταβαίνουν έξω από τις τράπεζες για να βάζουν τον κόσμο σε αποστάσεις. Ήδη η κατάσταση σε ορισμένα υποκαταστήματα, όπως αυτό στον Πειραιά, είναι καλύτερη, με τους αστυνομικούς να βάζουν σε τάξη τον κόσμο. Σχολιάζοντας τις εικόνες με τις ουρές συνταξιούχων έξω από τράπεζες ο κ. Πέτσας δήλωσε στο Mega: «Σκεφτόμαστε να λάβουμε μέτρα για τις ουρές στις τράπεζες. Η κατάσταση που βλέπουμε δεν είναι αποδεκτή. Οι περισσότεροι δεν χρειαζόταν να πάνε στην τράπεζα καθώς θα μπορούσαν να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί στο MEGA.

Σήμερα, όπως είπε, θα επιχειρήσει η ΕΛ.ΑΣ. να βάλει μία τάξη με τις ουρές στις τράπεζες ενώ ένα δεύτερο μέτρο που εξετάζεται είναι να υπάρξει χρονικός περιορισμός για τις άδειες εξόδου από το σπίτι. Για το σενάριο της καθολικής απαγόρευσης, είπε ότι δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή αλλά τόνισε με νόημα πως δεν θέλουμε να γίνεται κατάχρηση της δυνατότητας να βγαίνουμε έξω από το σπίτι. Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στο χωριό μας, δεν θα ψήσουμε τον παραδοσιακό οβελία, είπε και τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό που φαίνεται πως αποδίδουν. Σε εμάς επαφίεται να συνεχιστεί το καλό αποτέλεσμα δήλωσε. Οι εξαιρέσεις απομονώνονται, τα πρόστιμα επιβάλλονται, σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Δείτε ακόμα

«Βυζαντινόν»: ΕΣΡ κατά Βελόπουλου και… Βελόπουλος κατά ΕΣΡ

Χρυσοχοΐδης – Παναγιωτόπουλος στον Έβρο: “Τώρα οι Έλληνες χτίζουν έναν άλλο τοίχο”

Και ο Γιάννης Στουρνάρας παραχωρεί για δύο μήνες το 50% του μισθού του

“Η χώρα έχει πραγματικά πρωθυπουργό” – Τεράστια ανταπόκριση στην έκκληση Μητσοτάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις