Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα Ελλάδα τώρα: Live η ενημέρωση Τσιόδρα – Χαρδαλιά
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα Ελλάδα τώρα: Live η ενημέρωση Τσιόδρα – Χαρδαλιά

Κρούσματα Ελλάδα τώρα: Live η ενημέρωση Τσιόδρα - Χαρδαλιά για την πορεία του ιού στη χώρα μας.

Κρούσματα Ελλάδα τώρα: Συνολικά 49 είναι οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας, όπως ενημέρωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 82. Συνολικά στη χώρα μας οι ασθενείς είναι 1.314. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 85 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρας. Το 57% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα. Έξι άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Εκ των 49 νεκρών, οι 37 είναι άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη. Στη χώρα μας έχουν γίνει συνολικά 16.732 επιδημιολογικά τεστ.

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία ως τώρα

Η πολιτική του lock down και της καραντίνας στο σύνολο του πληθυσμού ήταν μία απόφαση που πάρθηκε με μεγάλο κόστος από την ελληνική κυβέρνηση αλλά οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών έχουν πιάσει τόπο. Αυτό καταγράφεται με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο στους πίνακες μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις.

Κι αν η χώρα μας στο παρελθόν έχει καταγράψει αρνητικές πρωτιές στο ζήτημα της αντιμετώπισης του κορονοϊού σε σύγκριση πάντα με τα κρούσματα, τα θύματα από την πανδημία αλλά και τον πληθυσμό της μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως άξιζε τον κόπο ώστε να αποφευχθεί μία πιθανή εθνική τραγωδία τύπου Ιταλίας και Ισπανίας. Άλλωστε ήταν γνωστό πως το εθνικό σύστημα υγείας της Ελλάδας δεν θα άντεχε ανάλογη πίεση με αποτέλεσμα τα θύματα αλλά και οι επιπτώσεις από ένα τέτοιο εφιαλτικό σενάριο να πολλαπλασιαστούν με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Στην αναλογία ασθενών και πληθυσμού κάθε χώρας η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με μόλις 116 ασθενείς ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους. Αρνητική πρωτιά καταγράφει το Λουξεμβούργο με αναλογία 3.176 ασθενών, ενώ στην τελευταία θέση είναι η Ουγγαρία με μόλις 46 κρούσματα ανά 1 εκ. κατοίκους. Γενικά πολύ χαμηλά σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Πολωνία και η Ρουμανία. (πίνακας 1 – γράφημα 1).

Στην 15η θέση η Ελλάδα σε αναλογία θυμάτων και πληθυσμού

Εντυπωσιακός είναι και ο πίνακας με την αναλογία νεκρών ανά 1 εκ. κατοίκους. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 15η θέση με 4 νεκρούς σε 1 εκατομμύριο κατοίκους. Σε αυτή τη λίστα την πρώτη θέση κατέχει η Ιταλία με 192 νεκρούς στο 1 εκ. κατοίκους με δεύτερη την Ισπανία 157 κατοίκους, ενώ την 4αδα συμπληρώνουν η Ολλανδία και το Βέλγιο με 50 και 44 νεκρούς αντίστοιχα ανά 1 εκ. κατοίκους. (γράφημα 2).

Στην 17η θέση η Ελλάδα στο σύνολο των ασθενών

Στον πίνακα των συνολικών ασθενών μεταξύ των 27χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης η Ελλάδα βρίσκεται στην 17η θέση με 1.212 κρούσματα του CONVID-19. Στην πρώτη θέση είναι η Ιταλία με 101.739 ασθενείς από κορονοϊό ενώ ακολουθεί η Ισπανία με 85.195 ξεπερνώντας μάλιστα και την Κίνα. Την τριάδα συμπληρώνει η Γερμανία με 63.929, ενώ στην τελευταία θέση είναι η Μάλτα με μόλις 156 κρούσματα. (πίνακας 3 – γράφημα 3).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις