Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Κλείνει η Νέα Παραλία μετά τον “συνωστισμό”
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Κλείνει η Νέα Παραλία μετά τον “συνωστισμό”

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Από τις 2 το μεσημέρι κάθε ημέρας έως τις 8 την επομένη το πρωί και καθ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δεν θα μπορεί κανείς να κινείται εκεί.

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Σε απαγορευμένη ζώνη μετατρέπεται από σήμερα το μεσημέρι η Νέα Παραλιακή της Θεσσαλονίκης για τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι επικίνδυνες συμπεριφορές για τη μετάδοση του κορονοϊου από τυχόν φορείς, που ούτε καν γνωρίζουν ότι μπορεί να νοσούν, καθώς η νόσος είναι για πέντε έως έξι ημέρες ασυμπτωματική, οδήγησε στο κλείσιμο της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη, η οποία χθες είχε κατακλυστεί από πολίτες που έκαναν τη βόλτα τους “ο ένας πάνω στον άλλον” χωρίς να τηρούν στοιχειωδώς τους κανόνες. Από τις 2 το μεσημέρι κάθε ημέρας έως τις 8 την επομένη το πρωί και καθ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δεν θα μπορεί κανείς να κινείται εκεί, όπως έγινε με συρροή κόσμου τη Δευτέρα και καταγράφηκαν απίστευτες εικόνες.

Όπως ανακοινώθηκε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, “με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αποφασίζεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για δεκατέσσερις 14 ημέρες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την απόφαση δήλωσε:

«Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή.

Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα». Πριν από την κοινοποίηση της απόφασης για κλειστή παραλιακή Θεσσαλονίκης, που ξεκινά από τις 2 σήμερα το μεσημέρι, ώστε να τηρηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στη συμπρωτεύουσα, είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος φέρεται να έγινε έξαλλος, βλέποντας τις νέες εικόνες με κόσμο στην παραλία να μην… καταλαβαίνει τίποτα!

Ζέρβας: Δεν θα αφήσω την πόλη σε κίνδυνο

“Δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο”, δήλωσε, αναφορικά με τον απίστευτο συνωστισμό, που παρατηρήθηκε τη Δευτέρα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, που πράγματι είναι από τα πιο όμορφα σημεία της χώρας μας αλλά προς το παρόν λόγω του εφιάλτη του κορονοϊου απαγορευμένο για βόλτες με κόσμο.

Αμέσως μετά επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και του εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε και ζήτησε μέτρα. Η συζήτηση περιστράφηκε στην παραλία Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες, όπως δήλωσε, παρόμοιες περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται συνωστισμός με την άνοδο της θερμοκρασίας.

“Εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, τότε πάμε στο plan B και θα υπάρξει απαγόρευση και περιορισμός στη νέα Παραλία.

“Την κλείνουμε και τελείωσε”, ήταν οι τελευταίες κουβέντες του δημάρχου πριν από την ανακοίνωση της απόφασης από το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Με αστυνομικό διευθυντή και Δημοτική Αστυνομία

Ήδη αργά χθες τη νύχτα ο κ. Ζέρβας είχε επαφές και συζητήσεις για την υλοποίηση του μέτρου της απαγόρευσης τόσο με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης όσο και με τον υπεύθυνο της Δημοτικής αστυνομίας. Στις τηλεοπτικές εικόνες, υπενθυμίζεται, που παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι, κλεισμένοι στα σπίτια τους, φαίνονται πολίτες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι το απόγευμα της Δευτέρας, βγήκαν κατά… δεκάδες για τρέξιμο ή για βόλτα στο παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, κάποιοι από τους πολίτες φαίνονται να κρατούν και καφέ στο χέρι, χωρίς να αθλούνται.

Εικόνα της Κυριακής:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις