Ιγκουάνα Θεσσαλονίκη: Βόλτα στην παραλία με τα… “κατοικίδια”

ΕΛΛΑΔΑ

Ιγκουάνα Θεσσαλονίκη: Βόλτα στην παραλία με τα… “κατοικίδια”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ιγκουάνα Θεσσαλονίκη: Δύο άντρες, προκάλεσαν έκπληξη στους περαστικούς, που άρχισαν να τους βιντεοσκοπούν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

31.03.2020 | 08:43

Ιγκουάνα Θεσσαλονίκη: Όρεξη για ανόητα “αστεία” την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, έχουν πολίτες της χώρας. Οι παραβάσεις συνεχίζονται, την ίδια ώρα και οι έλεγχοι των Αρχών, με τα αποτελέσματα να εξοργίζουν. Βεβαίως να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων απέδειξε πως σέβεται την υγεία του αλλά και τον συνάνθρωπό του, όμως υπάρχουν και κάποιοι που παίρνουν στην πλάκα την πανδημία. Δύο άντρες, προκάλεσαν έκπληξη στους περαστικούς, που άρχισαν να τους βιντεοσκοπούν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες εθεάθησαν να διασχίζουν την παραλία λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, έχοντας πάνω τους τα δύο «κατοικίδια».

Δείτε το βίντεο του Protothema

Πολλές οι παραβάσεις το Σαββατοκύριακο

Την Κυριακή (29/03) από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 497 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, 196 στην Αττική, 57 στα Ιόνια Νησιά, 40 στη Θεσσαλονίκη, 38 στη Δυτική Ελλάδα, 34 στην Πελοπόννησο, 28 στην Κρήτη, 22 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 19 στη Στερεά Ελλάδα, 18 στην Ήπειρο, 15 στη Θεσσαλία, 13 στην Κεντρική Μακεδονία, 8 στο Νότιο Αιγαίο, 6 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στη Δυτική Μακεδονία.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.103 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Θεσσαλονίκη: Κλείνει η Νέα Παραλία

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου –και κατόπιν επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα- αποφασίστηκε ο ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για δεκατέσσερις (14) ημέρες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ανωτέρω απόφαση δήλωσε:

«Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα».

 Αίτημα για άρση της κυκλοφορίας από τον Ζέρβα

Αίτημα για άρση της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης είχε καταθέσει νωρίτερα ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας.  Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο Mega, κατά τη συνομιλία του με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, υπέβαλε αίτημα για απαγόρευση της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Exit mobile version