Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρίγκιπας Κάρολος κορωνοϊός: Βγήκε από την απομόνωση
ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Κάρολος κορωνοϊός: Βγήκε από την απομόνωση

Πρίγκιπας Κάρολος κορωνοϊός: Η σύζυγός του, η δούκισσα της Κορνουάλης, 72 ετών, έκανε επίσης τεστ για τον κορωνοϊό και αν και βγήκε αρνητικό, μπήκε και η ίδια σε απομόνωση.

Πρίγκιπας Κάρολος κορωνοϊός: Ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό, δεν βρίσκεται πλέον σε απομόνωση, όπως μεταδίδει το ΒΒC. Ο Κάρολος, 71 ετών, πέρασε εφτά μέρες σε αυτο-απομόνωση στην Σκωτία αφού είχε βγει θετικός στον ιό και εμφάνισε ήπια συμπτώματα. Η σύζυγός του, η δούκισσα της Κορνουάλης, 72 ετών, έκανε επίσης τεστ για τον κορωνοϊό και αν και βγήκε αρνητικό, μπήκε και η ίδια σε απομόνωση.

Αξιωματούχος του παλατιού δήλωσε ότι η υγεία του πρίγκιπα Καρόλου ήταν καλή και ότι ακολουθεί τις οδηγίες περιορισμού της κυβέρνησης. «Το Clarence House επιβεβαίωσε σήμερα ότι αφού συμβουλεύθηκε τον γιατρό του, ο πρίγκιπας της Ουαλίας είναι τώρα εκτός αυτο-απομόνωσης», ανέφερε εκπρόσωπος. Ο πρίγκιπας Κάρολος πέρασε τις επτά ημέρες της καραντίνας στο σπίτι του στο Birkhall στο βασιλικό κτήμα Balmoral.

Το «ευχαριστώ» του πρίγκιπα στους γιατρούς

Τέσσερις μέρες πριν, ο πρίγκιπας Κάρολος εθεάθη να βγαίνει έξω από το σπίτι του και να χειροκροτά, όπως και όλοι οι Βρετανοί, τους ανθρώπους του Εθνικoύ Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS), που δίνουν τη δική τους μάχη μαζί με ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19.  Το ίδιο έκανε και η δούκισσα της Κορνουάλης, η οποία βγήκε στο παράθυρο και χειροκρότησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας.

Ο Κάρολος δεν πιστεύεται ότι είδε τη μητέρα του, την 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, από τότε που θα μπορούσε να μεταδώσει την ασθένεια. Αυτή βρίσκεται στην κατοικία της στο Κάστρο του Ουίνδσορ στο δυτικό Λονδίνο μαζί με τον 98χρονο σύζυγό της, τον πρίγκιπα Φίλιππο. Την ίδια στιγμή, ο Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, μοιράστηκαν επίσης στα social media, ένα αφιέρωμα στους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δημοσιεύοντας ένα κολάζ φωτογραφιών που τους δείχνει να χαιρετά ιατρικό προσωπικό, γράφοντας «Χειροκροτήστε αυτούς που μας φροντίζουν. Σε ευχαριστούμε NHS. Σας ευχαριστούμε» όλους.

Η ανάρτηση του Clarence House

Σύμφωνα με την Telegraph, οι συνεργάτες του έχουν ενημερώσει όσους βρέθηκαν κοντά του τις τελευταίες ημέρες. Όπως αναφέρει πηγή από το περιβάλλον του Καρόλου, ο πρίγκιπας θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του, αλλά φυσικά μέσω τηλεφώνου και τηλεδιασκέψεων. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι η βασίλισσα είναι καλά στην υγεία της και βρετανικές εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφίες της στις οποίες φαίνεται να μιλάει στο τηλέφωνο κατά την εβδομαδιαία ακρόαση που είχε εξ αποστάσεως με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Σε ανάρτηση που έκανε στο Instagram το Clarence House, η επίσημη κατοικία του πριγκιπικού ζεύγους, ο πρίγκιπας Κάρολος είχε δηλώσει «εξαιρετικά συγκινημένος» από τα χιλιάδες μηνύματα και τις ευχές του κόσμου για γρήγορη ανάρρωση. «Σας ευχαριστούμε όλους για τα “Περαστικά” που στέλνετε για την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα. Έχει συγκινηθεί πολύ από τα ευγενικά σας λόγια», αναφέρεται στην ανάρτηση, η οποία συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Καρόλου.

Δείτε ακόμα

Covid – 19: Νέο δραματικό ρεκόρ νεκρών στην Τουρκία

Βέλγιο: Πώς οι γιατροί μετατρέπουν μάσκες κατάδυσης σε…. αναπνευστήρες

Σε άλλο ”level” η ευρηματικότητα ζευγαριού στην Αυστραλία: Όταν η τραπεζαρία μεταφέρεται σε… φορτηγό

Δραματική δήλωση Τραμπ: Εάν έχουμε 100 – 200.000 νεκρούς θα έχουμε πετύχει

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις