Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Αυστραλία: Ζευγάρι έφαγε στην υπάιθρια «τραπεζαρία» του
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Αυστραλία: Ζευγάρι έφαγε στην υπάιθρια «τραπεζαρία» του

Κορωνοϊός Αυστραλία: Έβαλαν έναν τραπέζι και δυο καρέκλες πάνω στο αυτοκίνητό τους και σταμάτησαν έξω από το μαγαζί Brooks and Stain, στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.

Κορωνοϊός Αυστραλία: Καθώς τα μέτρα στην Αυστραλία γίνονται όλο και πιο αυστηρά λόγω κορωνοϊού, ένα ζευγάρι προσπάθησε με χιούμορ και ευρηματικότητα να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Το ζευγάρι λοιπόν, δημιούργησε τη δικιά του αυτοσχέδια υπαίθρια τραπεζαρία στο πίσω μέρος του φορτηγού τους, για να φάνε πρωινό έξω από μία καφετέρια, παρά τους αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Έτσι, έβαλαν έναν τραπέζι και δυο καρέκλες πάνω στο αυτοκίνητό τους και σταμάτησαν έξω από το μαγαζί Brooks and Stain, στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας. Να σημειωθεί ότι όλες οι καφετέριες και τα εστιατόρια, αναγκάστηκαν να λειτουργούν μόνο ως takeaway στις 23 Μαρτίου, αφού η κυβέρνηση έκλεισε όλες τις «μη απαραίτητες» επιχειρήσεις σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στη σελίδα Brown Cardigan στο Instagram με τη λεζάντα: «Αυτή είναι η κουλτούρα του καφέ το 2020. Ο ιός δεν μπορεί και δεν θα σταματήσει αυτή την κινητή γιορτή». Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ενημέρωσε την Κυριακή όλους τους Αυστραλούς ότι μπορεί να βγαίνουν από τα σπίτια τους, μόνο όταν είναι απαραίτητο. Αλλά το ζευγάρι απ΄ό,τι φάνηκε δεν υπάκουσε πλήρως και δημιούργησε τον δικό του τρόπο για να φάει έξω από το σπίτι του, παρά τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αυτό δεν άρεσε σε ορισμένους χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι «επιτέθηκαν» στο ζευγάρι, επειδή δεν ακολούθησαν τους κανόνες και έφαγαν έξω. Παράλληλα, υπήρξαν και άλλοι, που επαίνεσαν το ζευγάρι για την «έξυπνη» ιδέα τους.

Τα μέτρα προστασίας στην Αυστραλία

Η Αυστραλία έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, επιβάλλοντας πρόστιμα, αποκλείοντας την πρόσβαση σε παραλίες και απειλώντας και με άλλους περιορισμούς εάν οι πολίτες αψηφήσουν τις εκκλήσεις να μείνουν στο σπίτι. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας και οι τοπικές κυβερνήσεις των πολιτειών έχουν στείλει μηνύματα που μάλλον προκαλούν σύγχυση για την κοινωνική αποστασιοποίηση και άλλα μέτρα περιορισμού. Ενώ δεν έχει δοθεί πανεθνική εντολή για παραμονή στο σπίτι, αίθουσες ψυχαγωγίας και άλλοι χώροι συναθροίσεων έχουν κλείσει και οι αρχές καλούν τον κόσμο να ακυρώσει πάρτι και άλλες κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Στη Βικτόρια, η αστυνομία απέκλεισε σήμερα την πρόσβαση σε παραλίες, αφού χθες εκατοντάδες άνθρωποι πήγαν στις ακτές – το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο στην παραλία Μπόντι του Σίδνεϊ. Οι πολιτείες της Βικτόριας και της Νότιας Αυστραλίας επιβάλλουν επιτόπου πρόστιμα σε πολίτες και επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους κανόνες περί κοινωνικής αποστασιοποίησης, ύστερα από την υιοθέτηση αντίστοιχων μέτρων στη Νέα Νότια Ουαλία. Βέβαια, όπως ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, από τον πρωθυπουργό της χώρας, Σκοτ Μόρισον, ο ρυθμός μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στην Αυστραλία έχει μειωθεί στο ήμισυ τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που δείχνει ότι αποδίδουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Δείτε ακόμα

“Κάτι σαν στοίχημα” – Μια Σερραία που ζει στη Σουηδία. περιγράφει πώς είναι η ζωή “χωρίς μέτρα”

Δραματική δήλωση Τραμπ: Εάν έχουμε 100 – 200.000 νεκρούς θα έχουμε πετύχει

Σοκ στην Πορτογαλία – Ο 14χρονος Βίτορ, το νεότερο θύμα στην Ευρώπη (photo)

“Γεια, είμαι ο COVID-19” – Το τρομακτικό «γράμμα» του φονικού ιού στον άνθρωπο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις