Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός ΔΕΗ: Αναστέλλεται η λειτουργία της μονάδας 5 στην Πτολεμαΐδα
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός ΔΕΗ: Αναστέλλεται η λειτουργία της μονάδας 5 στην Πτολεμαΐδα

Κορονοϊός ΔΕΗ: Δυο σημαντικές ανακοινώσεις έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης στις 18:00 το απόγευμα.

Κορονοϊός ΔΕΗ: Δυο σημαντικές ανακοινώσεις έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης στις 18:00 το απόγευμα για τον κορονοϊο. Ο κος Χαρδαλιάς πήρε το λόγο αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα. Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς  αναστέλλεται η λειτουργία του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες για προληπτικούς λόγους. Υπήρχε μεγάλη αγωνία για τους εργαζόμενους του εργοταξίου, καθώς δούλευαν 1.000 άτομα και υπήρχε θέμα προστασίας. Μάλιστα,  ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου έχει θέσει το θέμα εδώ και περίπου δέκα μέρες στην υπεύθυνη κατασκευάστρια εταιρία.

Όπως είπε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, η κατασκευάστρια εταιρία απάντησε πως τηρούνται όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και ότι δε τίθεται θέμα αναστολής λειτουργίας. Ο πρόεδρος ζήτησε ακόμα και την παρέμβαση του εισαγγελέα της Κοζάνης. Έτσι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Δευτέρας ανακοίνωση πως η λειτουργία του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα αναστέλλεται, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των εργαζόμενων.

Η ανακοίνωση από τον Νίκο Χαρδαλιά

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η λειτουργία του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες για προληπτικούς λόγους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως όλες οι μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.

Επισήμανε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ανακοίνωσε πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε εκτενή αναφορά στο Πάσχα λέγοντας ότι το φετινό Πάσχα δεν θα είναι το ίδιο και πως δεν θα σουβλίσουμε αρνί με τους φίλους μας.

Ζήτησαν την παρέμβαση εισαγγελέα

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας Τάσος Τσιλφίδης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα Κοζάνης για να σταματήσουν οι εργασίες στο εργοτάξιο της νέας μονάδας της ΔΕΗ “Πτολεμαίδας 5” λόγω του κορονοϊού.

Στην κατασκευή της μονάδας εργάζονται αυτή τη στιγμή περίπου 1.000 άτομα με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως επισήμανε στην παρέμβασή του. Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου έχει θέσει το θέμα εδώ και περίπου δέκα μέρες στην υπεύθυνη κατασκευάστρια εταιρία η οποία όμως απάντησε πως τηρούνται όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

“Απευθύνθηκα στον Εισαγγελέα Κοζάνης και ζήτησα παρέμβαση. Ό,τι μέσα είχα τα είχα εξαντλήσει όλα για αυτό και ζήτησα παρέμβαση Εισαγγελέα και μου υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα αδύνατα – δυνατά”, τόνισε. Η μονάδα θα πρέπει να πάει στο καθεστώς των 800 ευρώ για να σταματήσει, πρόσθεσε ο κ. Τσιλφίδης.

Το σταμάτημα των εργασιών τουλάχιστον για 15 μέρες ζήτησαν πρόσφατα κι όλες οι παρατάξεις της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας, με κάποιους να κάνουν λόγο για υγειονομική βόμβα αφού σε κάποιες περιπτώσεις σε μικρούς χώρους συνωστίζονται δεκάδες εργαζόμενοι.

“Εδώ και καιρό κανείς δεν παίρνει την απόφαση να την κλείσει”, είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς, τονίζοντας πως υπάρχουν πολλές καταγγελίες για  συνωστισμό πολλών εργαζομένων σ΄ ένα χώρο, είτε κατά τη διάρκεια της προσέλευσης, είτε κατά στη διάρκεια της βάρδιας τους.

Ο κ. Πλακεντάς επισήμανε πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και σε μηνυτήρια αναφορά κατά των υπευθύνων αν δεν ληφθούν μέτρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις