Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Σεισμός Τώρα: Ταρακουνήθηκε η Αμαλιάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός Τώρα: Ταρακουνήθηκε η Αμαλιάδα

Σεισμός Τώρα: Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε τους κατοίκους της Αμαλιάδας, οι οποίοι πανικοβλήθηκαν τα δευτερόλεπτα που διήρκεσε ο σεισμός.

Σεισμός Τώρα: Σεισμική δόνησε ταρακούνησε τους κατοίκους κοντά στην Αμαλιάδα το απόγευμα της Δευτέρας. Ο σεισμός διήρκεσε μερικά δευτερόλεπτα αλλά ήταν αρκετός για να τρομοκρατήσει τους κατοίκους. Μάλιστα, έγινε ιδιαίτερα αισθητός καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται μέσα στα σπίτια τους, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 18:56 το απόγευμα της Δευτέρας, 30.03.2020, κοντά στην Αμαλιάδα. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι κάτοικοι δεν βγήκαν στο δρόμο, όμως βγήκαν στα μπαλκόνια τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί μια μικρή αναστάτωση.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμαλιάδας, ενώ το εστιακό βάθος στα πέντε μόλις χιλιόμετρα. Κάτι που σημαίνει πως οι κάτοικοι των γύρω περιοχών ταρακουνήθηκαν αρκετά. Για το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Την ίδια ώρα, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει την δόνηση στα 3,8 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις