Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία κορονοϊός: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Έσσης
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία κορονοϊός: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Έσσης

Γερμανία κορονοϊός: Η σωρός του αναγνωρίστηκε νωρίτερα σήμερα, Κυριακή.

Γερμανία κορονοϊός: Νεκρός στις γραμμές του τρένου στην περιοχή Χόχαϊμ της Εσσης βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Γερμανίας Τόμας Σέφερ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο 54χρονος χριστιανοδημοκράτης (CDU) αυτοκτόνησε. Η σορός του αναγνωρίστηκε νωρίτερα σήμερα. «Αιφνιδιασμένος» και «σοκαρισμένος» δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ, επισημαίνοντας ότι ο επί χρόνια συνεργάτης του ανησυχούσε ιδιαίτερα για την κρίση του κορωνοϊού και εργαζόταν μέρα και νύχτα προκειμένου να βρει τρόπους για την αντιμετώπισή της, σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση και την οργάνωση των υπηρεσιών.

«Φαίνεται ότι φοβόταν ότι δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών. Νομίζω ότι τον λύγισαν αυτές οι ανησυχίες. Δυστυχώς δεν κατάφερε να βρει διέξοδο», δήλωσε ο κ. Μπουφιέ.

Κορονοϊός: Η Γερμανία κινδυνεύει να φτάσει στα επίπεδα της Ιταλίας

Σε επικίνδυνο σημείο φαίνεται πως βρίσκεται η Γερμανία όσον αφορά τον κορονοϊό, με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», Λόταρ Βίλερ, να προειδοποιεί ότι δεν αποκλείεται η χώρα να φτάσει στα επίπεδα της Ιταλίας. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε σε 52.547 και 389 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ιντιστούτο Ρόμπερτ Κοχ. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.965 συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά 64, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό.

«Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο το σύστημα υγείας να φθάσει τα όριά του. Θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι οι δυνατότητες του συστήματος είναι ανεπαρκείς, το εάν όμως θα φτάσουμε πραγματικά σε αυτό το σημείο, αποτελεί μόνο εικασία», δήλωσε ο Βίλερ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Πάντως, ο Γερμανός επιστήμονας δεν αποκλείει και το «καλό» σενάριο για την Γερμανία, τα νοσοκομεία να φθάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους το Πάσχα (12 Απριλίου), αλλά τα μέτρα που εφαρμόζονται να έχουν αποτέλεσμα και να δούμε εξομάλυνση της επιδημιολογικής καμπύλης. «Το Πάσχα θα γνωρίζουμε ποιο σενάριο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε», καταλήγει ο κ. Βίλερ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις