Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρόστιμα για κορονοϊό: Στο ΕΣΥ το ποσό “μαμούθ” από τις παραβάσεις
ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

Πρόστιμα για κορονοϊό: Στο ΕΣΥ το ποσό “μαμούθ” από τις παραβάσεις

Πρόστιμα για κορονοϊό: Όσα εισπραχθούν από το ποσό, θα δοθεί για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας που δίνει την πιο σκληρή "μάχη" για την αντιμετώπιση του Covid 19.

Πρόστιμα για κορονοϊό: Τα τρία εκατομμύρια ευρώ αγγίζουν έως σήμερα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους παραβάτες των τριών βασικών μέτρων, που έχουν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση δια των αρμόδιων υπουργών, για τον περιορισμό και τη μη διάδοση του εφιάλτη του κορονοϊού!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Για την ακρίβεια και με βάση τα στοιχεία που επίσημα έχουν ανακοινωθεί τόσο από την ΕΛ.ΑΣ, όσο και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τα πρόστιμα, αν εισπραχθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, κοστίζουν στους παραβάτες το ποσό των 2.799.300 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, από τους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας είναι απαιτητά διοικητικά πρόστιμα ύψους 864.300 ευρώ. Από επαγγελματίες και καταστηματάρχες που δεν πειθάρχησαν στα μέτρα για τον νέο τρόπο λειτουργίας η το κλείσιμο των επιχειρήσεων, καθώς το πρόστιμο πέρα από την ποινική δίωξη έχει οριστεί στα 5.000 ευρώ, το ποσό έχει φθάσει στο 1.445.000 ευρώ!

Το ‘σπάσιμο’ της καραντίνας

Και είναι και οι παραβάτες της τρίτης απόφασης, που αφορά το σπάσιμο της καραντίνας, στην οποία υποχρεώνονται για δεκατέσσερις ημέρες όσοι διαπιστωμένα έχουν έρθει σε επαφή με άτομα τα οποία προέκυψε από τις εξετάσεις ότι ήταν θετικά στον κορονοϊό. Με βάση την τελευταία ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά, τα άτομα που βρέθηκαν εκτός των οικιών που είχαν δηλώσει ως μέρη απομόνωσης από τους υπόλοιπους, είναι 98 και αυτό σημαίνει με βάση τα 5.000 ευρώ πρόστιμο ότι πρέπει να καταβάλουν 490.000 ευρώ.

Στο ΕΣΥ τα χρήματα

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, όταν ανακοίνωνε τα μέτρα, είχε δηλώσει δημόσια ότι το τελικό ποσό που θα προκύψει από την πληρωμή των προστίμων, θα δοθεί αυτούσιο για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του νοσηλευτικού προσωπικού που δίνει τη μάχη των μαχών στα νοσοκομεία της χώρας.

556 κυκλοφορούσαν χωρίς άδεια το πρωινό του Σαββάτου

Σε ό,τι αφορά τα διοικητικά πρόστιμα, ανακοινώθηκε ότι σε μόλις εννέα ώρες από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου, εντοπίστηκαν 556 άτομα, που κινούνταν ασκόπως χωρίς κανένα σχετικό έγγραφο η μήνυμα στον αριθμό 13033.

Τα πρόστιμα κατανέμονται ως εξής: 232 στην Αττική, 51 στα Ιόνια Νησιά, 38 στην Ήπειρο, 36 στη Στερεά Ελλάδα, 35 στην Πελοπόννησο, 28 στην Κεντρική Μακεδονία 26 στην Κρήτη,26 στο Νότιο Αιγαίο, 20 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 19 στη Δυτική Ελλάδα, 19 στη Θεσσαλία, 17 στη Θεσσαλονίκη, 5 στη Δυτική Μακεδονία και  4 στο Βόρειο Αιγαίο.

Στους 5.762 συνολικά οι παραβάτες

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.762 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Όπως προαναφέρθηκε σε σχέση με τη λειτουργία μιας σειράς καταστημάτων, βεβαιώθηκαν άλλες οκτώ παραβάσεις και συνελήφθησαν άλλα εννέα άτομα. Από την έναρξη του μέτρου, ανακοινώνει η Αστυνομία,  την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 279 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 289 άτομα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις