Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία και αρπαγή στην Αργολίδα: “Εφιάλτης” για ζευγάρι – Συνελήφθησαν 4 κακοποιοί
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία και αρπαγή στην Αργολίδα: “Εφιάλτης” για ζευγάρι – Συνελήφθησαν 4 κακοποιοί

Ληστεία και αρπαγή στην Αργολίδα: Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστείες, αρπαγή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Ληστεία και αρπαγή στην Αργολίδα: Συμμορία-τρόμος, εν μέσω κορονοϊού, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία στην Αργολίδα μετά από μια κτηνώδη εισβολή σε σπίτι ανδρόγυνου, που συνοδεύτηκε και από την απαγωγή της γυναίκας για να απαιτήσουν οι δράστες από τον σύζυγό της “λύτρα” τριάντα χιλιάδων ευρώ!!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά από τον εφιάλτη, που έζησε το ανδρόγυνο με μεγάλη κινητοποίηση η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τέσσερις κακοποιούς, εκ των οποίων, οι δύο υπήκοοι Πακιστάν, ένας Ινδός και ένας Αλβανός υπήκοος. Η συμμορία των τεσσάρων αλλοδαπών, που είχε σκορπίσει τον τρόμο παλαιότερα και σε άλλες οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας, αποφάσισε ξημερώματα την εισβολή στο σπίτι του ανδρόγυνου, καθώς ένας από την ομάδα των κακοποιών παλαιότερα είχε εργασθεί για τους ανθρώπους αυτούς και γνώριζε ότι δήθεν διαθέτουν πολλές χιλιάδες ευρώ.

Έτσι, φορώντας κουκούλες στα κεφάλια, πλησίασαν το σπίτι σε ώρα που δεν κυκλοφορούσε κανείς έξω λόγω και του περιορισμού της κυκλοφορίας, έκοψαν την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και μέσα στο σκοτάδι όρμησαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Ακινητοποίησαν τους έντρομους ιδιοκτήτες , τους έδεσαν με μονωτική ταινία, τους κάλυψαν με πανιά τα μάτια και αφού ερεύνησαν εξονυχιστικά τους χώρους του σπιτιού, άρπαξαν μικρό ποσό σε μετρητά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Όμως, δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη “λεία” καθώς περίμεναν να βρουν τα 30.000 ευρώ για τα οποία είχε κάνει λόγο ο συνεργός τους.΄

Άρπαξαν τη γυναίκα και την πήραν μαζί τους

Έτσι, αφού οι άνθρωποι έλεγαν ότι δεν είχαν χρήματα για να αναγκάσουν τον σύζυγο να τα δώσει, απήγαγαν (!) μέσα από το σπίτι την γυναίκα, τη έβαλαν σε όχημα και την οδήγησαν μέσα στη νύχτα σε παραλιακή περιοχή όπου την κρατούσαν για ώρα δεμένη. Απαιτούσαν να πείσει τον σύζυγό της να αποκαλύψει που είναι τα χρήματα. ‘Οταν πια κατάλαβαν ότι χρήματα δεν υπήρχαν την εγκατέλειψαν και εξαφανίστηκαν.

Η γυναίκα, αφού κατάφερε και λύθηκε, κατέφυγε σε φιλικό της σπίτι στα Μανδράκια και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον άντρα της, που είχε ήδη καταφύγει σε άλλο φιλικό σπίτι, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια αλλά και για να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Το ζευγάρι, ηλικίας 67 και 59 χρόνων, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ληστείες, κλοπές, απόπειρες

Όπως προαναφέρθηκε, οι δράστες με το πλούσιο παρελθόν έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Ναυπλίου, κατηγορούμενοι συνολικά για τρεις ληστείες σε σπίτια και εννέα κλοπές στην Ερμιόνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας.

Η περιγραφή της ΕΛΑΣ

Να πώς περιγράφει η Αστυνομία τον εφιάλτη που έζησε το ανδρόγυνο μέσα στο σπίτι του:

Οι συλληφθέντες, στην Ερμιόνη, εισήλθαν σε οικία και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση βίας ακινητοποίησαν δύο  ημεδαπούς και τους αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια με την απειλή χρήσης βίας μετέφεραν σε άγνωστο χώρο το έναν εκ των δύο ατόμων απαιτώντας περαιτέρω χρήματα. Λίγο αργότερα, οι δράστες αφού δεν κατάφεραν να τα αποσπάσουν, αποδέσμευσαν το άτομο και τράπηκαν σε φυγή”.

Επιπλέον, ανωτέρω δράστες, συνεχίζει η Αστυνομία,  εξακριβώθηκε ότι την 11.4.2019 και την 19.3.2020, αντίστοιχα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας, διέρρηξαν οικίες ημεδαπών και με την απειλή χρήσης βίας και μεταλλικού αντικειμένου, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, κινητό τηλέφωνο και εργαλεία.

Κατά το χρονικό διάστημα από την 29.10.2019 έως και την 16.3.2020, στην Ερμιόνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας, διέπραξαν, συνολικά, έξι περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και αποθήκες καθώς και τρεις  περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικία και σε περίπτερα .

Χρυσαφικά, λίρες, σειρήνες συναγερμού

Από τις παραπάνω οικίες αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, λίρες, σειρήνες συναγερμού, κινητά τηλέφωνα, κυνηγετικά όπλα, μονάδα καταγραφικού συστήματος κλειστού κυκλώματος (καταγραφικό μηχάνημα) και εργαλεία.

Από την  εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 61.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν:

Τα κατασχεθέντα

-2- οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων

-6- μαχαίρια,

-1- όπλο εκτόξευσης κροτίδων,

-1- περίστροφο, τύπου ρέπλικα

-1- πιστόλι, τύπου ρέπλικα,

-5- αμπούλες αερίου εκτόξευσης μεταλλικών σφαιριδίων,

το χρηματικό ποσό -720- ευρώ

πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών και εργαλείων,

κοσμήματα, καθώς και

κιάλια παρακολούθησης και μονωτική ταινία.

Η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις