Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες 2020: «Θα διεξαχθούν όσο πιο κοντά γίνεται», τονίζει η Κεραμέως
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες 2020: «Θα διεξαχθούν όσο πιο κοντά γίνεται», τονίζει η Κεραμέως

Πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες 2020: Οι λύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι παράταση σχολικού έτους και μείωση της ύλης», αναφέρει μεταξύ άλλων, η Νίκη Κεραμέως.

Πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες 2020: Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, έκανε λόγο για «ακραίο σενάριο» το να διεξαχθούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις τον Σεπτέμβριο λόγω του κορωνοϊού. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες και υπογράμμισε ότι η ηγεσία του υπουργείου αναμένει τις οδηγίες των ειδικών: «Περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών. Οι λύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι παράταση σχολικού έτους και μείωση της ύλης».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι επιδίωξή της είναι να αποφευχθεί η λύση των εξετάσεων μέσα στον Σεπτέμβρη και υπογράμμισε ότι αυτό θα γίνει μόνο σε περίπτωση που οι ειδικοί πουν ότι οι μαθητές δεν μπορούν να μπουν στην τάξη. «Έχουμε μεριμνήσει – εάν χρειαστεί – να γίνουν οι πανελλαδικές ακόμη και με λιγότερους υποψηφίους ανά αίθουσα», σημείωσε. Σημειώνεται ότι υπεγράφησαν την Παρασκευή, από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, οι εγκύκλιοι που αφορούν στις Αιτήσεις – Δηλώσεις των υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις θα υποβάλλονται μέσω email από 30/3/2020 έως 9/4/2020, προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Δείτε ακόμα

Τσίπρας: Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι οι ήρωες της σημερινής ημέρας

Γεωργιάδης: Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα επεκταθεί

Επέστρεψαν φοιτητές από την Τουρκία: Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Ξάνθης

“Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ” – Το συγκινητικό σημείωμα ασθενούς από την Πτολεμαΐδα που πήρε εξιτήριο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις