Κύπρος κορονοϊός: Γείτονες βρήκαν τρόπο να “σπάσουν” την απομόνωση

ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος κορονοϊός: Γείτονες βρήκαν τρόπο να “σπάσουν” την απομόνωση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κύπρος κορονοϊός: Αυτό που συμβαίνει σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι πρωτόγνωρο, αλλά η συντροφιά πάντα γαληνεύει την ψυχή μας.

28.03.2020 | 09:40

Κύπρος κορονοϊός: Η απαγόρευση κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό στη Κύπρο δεν σημαίνει απομόνωση και διακοπή κοινωνικών επαφών. Παράδειγμα μια γειτονιά στη Λεμεσό. Οι γείτονες βγήκαν στις αυλές και τα μπαλκόνια τους και με τη βοήθεια μεγαφώνων, παίζουν τόμπολα. Όλοι έχουν ένα χαρτί με τους αριθμούς και ένας κάνει τη κλήρωση και φωνάζει νούμερα. Το βίντεο κυκλοφόρησε στο Facebook και ήδη κάποιοι δήλωσαν έτοιμοι να αντιγράψουν την ιδέα. Οι θάνατοι από την νόσο COVID-19 στην Κύπρο έγιναν 5, τέσσερις άντρες και μία γυναίκα με μέσο όρο ηλικίας τα 63. Ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 162, περιλαμβανομένων και των τεσσάρων που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να σκεφτούμε δημιουργικά πάνω σε αυτό που μας συμβαίνει, για να κρατήσουμε ψυχικά αποθέματα. Γιατί δεν θα δοκιμαστεί μόνον η υγεία μας το επόμενο διάστημα αλλά και η ψυχολογία μας. Το σημαντικό είναι η προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα. Και τα νέα δεδομένα τώρα ζητούν από εμάς να ανακαλύψουμε έναν τρόπο ζωής λίγο πιο εσωστρεφή, αλλά εξίσου παραγωγικό .Είναι μια ευκαιρία να αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς, και να καλούμε εμείς όποιους θέλουμε να μιλήσουμε, ακόμα και εκείνους που δεν τους έχουμε εμείς ανάγκη, αλλά εκείνοι. Εκείνους που βρίσκονται πιο μόνοι τώρα από πότε και φοβούνται ότι απειλούνται περισσότερο από κάθε άλλη φορά…

Μέρες πριν ένα άλλο χαριτωμένο βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Ο λόγους για δύο νεαρούς, που μένουν μέσα στο σπίτι τους λόγω κορωνοϊού. Η διαφορά; Μένουν σε διπλανά… παράθυρα με αποτέλεσμα να αποφασίσουν ένα διαδραστικό παιχνίδι.

Οι δύο νεαροί λοιπόν άνοιξαν τα παράθυρά τους, πήραν τις ρακέτες τους και ξεκίνησαν να παίζουν padel tennis.

Δείτε ακόμη

«Να φύγει ο κολονοϊός, να πάει αλλού” – Το viral κοριτσάκι που έστειλε μήνυμα στον Αναστασιάδη

Το βίντεο με τα 10 εκατ. views – Πόσο εύκολα εξαπλώνεται ο ιός

Καθηγητής ιολογίας δίνει τον must κανόνα -Τι κάνουμε όταν επιστρέφουμε σπίτι από τη δουλειά

Πώς πρέπει να απολυμάνεις τα ψώνια σου από το σούπερ μάρκετ -Το βίντεο που έγινε viral

Exit mobile version