Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία κορονοϊός: Ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στον πύργο του Άιφελ
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία κορονοϊός: Ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στον πύργο του Άιφελ

Γαλλία κορονοϊός: Οι περισσότεροι νεκροί από τον covid-19 αυτό το διάστημα στην Ευρώπη εντοπίζονται στην Ιταλία, την Ισπανία και την Γαλλία.

Γαλλία κορονοϊός: Οι γιατροί και οι νοσηλευτές σε όλο τον κόσμο καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φροντίσουν και να σώσουν ασθενείς με κορονοϊό. Σε όλες τις χώρες οι κυβερνήσεις ευχαριστούν το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για το έργο του και μάλιστα οι πολίτες βγαίνουν στα μπαλκόνια και τους χειροκροτούν.  Οι περισσότεροι νεκροί από τον covid-19 αυτό το διάστημα στην Ευρώπη εντοπίζονται στην Ιταλία, την Ισπανία και την Γαλλία. Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Γαλλία ήταν 1.995 την Παρασκευή (27/3).

Έτσι στο Παρίσι, στον φωταγωγημένο Πύργο του Άιφελ αναρτήθηκε ένα τεράστιο «ευχαριστώ» (Merci), θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ευχαριστήσουν γιατρούς και νοσηλευτές.  Στον απολογισμό που ανακοινώνουν οι γαλλικές αρχές λαμβάνονται υπόψη μόνο οι άνθρωποι που πεθαίνουν σε νοσοκομεία, όμως σύντομα σκοπεύουν να συμπεριλάβουν και τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας, κάτι που πιθανολογείται ότι θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των θυμάτων.

Βρετανία: Κάτοικοι βγήκαν να χειροκροτήσουν τους γιατρούς από τα μπαλκόνια

Φωνές και χειροκροτήματα, από κατοίκους που βγήκαν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους, ακούστηκαν στους δρόμους του Λονδίνου και άλλων πόλεων της Βρετανίας, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το έργο γιατρών και νοσηλευτών, που δίνουν καθημερινά μάχη κατά του κορωνοϊού. Οι κάτοικοι της Βρετανίας αποφάσισαν να πουν το δικό τους «ευχαριστώ» στο εθνικό σύστημα υγείας, το NHS, σε μια περίοδο που η χώρα πλήττεται σημαντικά, όπως και πολλές άλλες άλλωστε, από την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού.

Την πρωτοβουλία των χειροκροτημάτων για το ιατρικό προσωπικό ενίσχυσε και το Παλάτι, καθώς στον λογαριασμό του στο Instagram ανέβηκε βίντεο με τα τρία παιδιά των Ουίλιαμ και Κέιτ να χτυπούν παλαμάκια για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Τη δραματική έξαρση του κορωνοϊού στη Βρετανία δείχνουν τα στοιχεία, καθώς 181 θάνατοι σημειώθηκαν σε διάστημα μόλις 24 ωρών, ανεβάζοντας τον αριθμό των απωλειών σε 759. Την έξαρση της πανδημίας φανερώνουν και τα στοιχεία για τα κρούσματα, καθώς έχουν καταγραφεί 14.579, με τα 2.921 να προστίθενται μόλις το τελευταίο 24ωρο.

Δείτε ακόμη

Αυξάνονται οι νεκροί στην Τουρκία – Ο Ερντογάν καλεί εκατ. πολίτες σε “εθελοντική καραντίνα”

Δάκρυα χαράς: 95χρονη αρνήθηκε να τη διασωληνώσουν – “Άλλωστε, είναι ώρα να φύγω”

“Έβηχα, ίδρωνα, πονούσα” – 30χρονο μοντέλο περιγράφει τη “μάχη” με τον κορονοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις