Αγγλία κορωνοϊός: Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί στην Βρετανία

ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία κορωνοϊός: Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί στην Βρετανία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Αγγλία κορωνοϊός: Υπενθυμίζεται ότι εχθές ανακοινώθηκε πώς τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, όσο και ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ,βρέθηκαν θετικοί.

28.03.2020 | 18:23

Αγγλία κορωνοϊός: Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού υπερέβη τους 1.000 θανάτους στη Βρετανία, με 260 νέους θανάτους να έχουν καταγραφεί μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 1.019. Οι άνθρωποι που έχουν επίσημα καταγραφεί ως μολυνθέντες από τον ιό ανέρχονται στους 17.089. Υπενθυμίζεται ότι εχθές ανακοινώθηκε πώς τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, όσο και ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, υποβλήθηκαν σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό και βρέθηκαν θετικοί.

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε ισχυριστεί ότι έκανε χειραψίες με ασθενείς, που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, λίγες εβδομάδες πριν ο ίδιος διαγωνστεί θετικός στον ιό. Τότε, ο Βρετανός πρωθυπουργός επέμενε πως οι άνθρωποι θα «χαίρονταν αν γνώριζαν» ότι η απειλή του κορωνοϊού δεν θα τον εμποδίσει να χαιρετά τους νοσοκομειακούς ασθενείς με χειραψία.

Η… «τολμηρότητα» του Τζόνσον

Σε αυτό το πλαίσιο, είχε παραδεχτεί στις αρχές Μαρτίου, στη διάρκεια παρουσίασης του βρετανικού σχεδίου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, πως έδωσε τα χέρια του με όλους, όσους είχαν προσβληθεί από τον ιό και τελούσαν υπό θεραπεία. «Ήμουν σε ένα νοσοκομείο τις προάλλες όπου νομίζω ότι υπήρχαν ασθενείς με κορωνοϊό και είχα χειραψία με όλους. Και συνεχίζω να το κάνω» είχε αναφέρει.

«Το πλύσιμο των χεριών είναι το κρίσιμο σημείο της υπόθεσης» είχε προσθέσει. Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, πάντως, είχε επισημάνει πως ο Τζόνσον δεν είχε ανταλλάξει καμία χειραψία με ασθενείς του κορωνοϊού.

Δείτε ακόμα

“Tουλάχιστον το πρόσωπό της είναι το πρώτο πράγμα που βλέπω όταν βγάζω τη μάσκα” – Ζευγάρι γιατρών συγκινεί

«Ευχαριστώ. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!»: Το μήνυμα της Μέρκελ στους Γερμανούς

“Δεν της μένει χρόνος” – Αδέλφια έκαναν καντάδα στη βαριά άρρωστη μητέρα τους

Σπαρακτικό: Γιατρός γυρνά σπίτι, ο γιος του τρέχει πάνω του αλλά εκείνος τον διώχνει…

Exit mobile version