Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νικόλαος Σφακιανάκης πέθανε: Έφυγε από την ζωή ο επιχειρηματίας
ΕΛΛΑΔΑ

Νικόλαος Σφακιανάκης πέθανε: Έφυγε από την ζωή ο επιχειρηματίας

Νικόλαος Σφακιανάκης πέθανε: Ο Έλληνας επιχειρηματίας κατάλαβε από νωρίς πως το αυτοκίνητο ήταν το βασικό πεδίο δράσης του για την υπόλοιπη ζωή του.

Νικόλαος Σφακιανάκης πέθανε: Απεβίωσε ο Νικόλαος Σφακιανάκης ο μεγάλος επιχειρηματίας και ιδρυτής του ομίλου «Σφακιανάκη» σε ηλικία 98 ετών. Γεννημένος στην Κρήτη το Δεκέμβριο του 1992, ο Έλληνας επιχειρηματίας κατάλαβε από νωρίς πως το αυτοκίνητο ήταν το βασικό πεδίο δράσης του για την υπόλοιπη ζωή του. Μετά από μια πορεία ετών στην αυτοκίνητο, το 1967 εισήγαγε πρώτος στην Ελλάδα την εταιρεία Suzuki.

Ο Νικόλαος Σφακιανάκης και η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki διέγραψαν μια άκρως επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία. Μία πορεία που μέχρι και σήμερα διατηρεί την πλήρη αναγνώριση από τους Ιάπωνες ιθύνοντες της φίρμας. Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου αποτίνει φόρο τιμής στον Νικόλαο Σφακιανάκη.

Η πορεία του Ομίλου

Η κυριότερη δραστηριότητα του Ομίλου είναι η εισαγωγή και εμπορία αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ανταλλακτικών Suzuki, καθώς και φορτηγών Daf και λεωφορείων Temsa. Στον τομέα της λιανικής, η δραστηριοποίηση του ομίλου περιλαμβάνει την εμπορία αυτοκινήτων Abarth, Alfa Romeo, BMW, Dacia, Fiat. Ford, Jeep, MINI, Nissan, Opel, Renault,Skoda, Suzuki,Volvo, μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του δικτύου Σφακιανάκης Επιλογές, καθώς και μοτοσικλετών Suzuki και BMW Μοtorrad.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις