Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Mέτρα για τον κορωνοϊό: Τεστ σε οίκους ευγηρίας, γηροκομεία και μονάδες φροντίδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mέτρα για τον κορωνοϊό: Τεστ σε οίκους ευγηρίας, γηροκομεία και μονάδες φροντίδας

Mέτρα για τον κορωνοϊό: Ο Περιφερειάρχης ζήτησε και την κάλυψη σε υγειονομικό υλικό προστασίας.

Mέτρα για τον κορωνοϊό: Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) βρίσκεται η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής η οποία στοχεύει στη δημιουργία ενός «τοίχου» προστασίας και καθοδήγησής τους καθώς φιλοξενούν ομάδες υψηλού κινδύνου έναντι του κορωνοϊού. Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ζήτησε εγγράφως από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα, άμεση διενέργεια δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου σε όλους τους οίκους ευγηρίας, τα γηροκομεία και τις μονάδες φροντίδας, χαρακτηρίζοντάς την ανάγκη «υπερεπείγουσα».

Επιπλέον και όπως αναφέρει το ΑΠΕ ζήτησε να υποστηριχθούν οι ΜΦΗ του Λεκανοπεδίου με υγειονομικό υλικό προστασίας, (γάντια, απολυμαντικά και μάσκες), για την προστασία των περιθαλπόμενων ηλικιωμένων, όσο και του ιατρικού προσωπικού, ώστε να μη μεταδοθεί ο ιός από και προς την κοινότητα. Σημειώνεται ότι σήμερα οι ΜΦΗ στην Περιφέρεια είναι περίπου 130 με τις 15 υπό καθεστώς αδειοδότησης.

«Να ενισχύσουμε το δίχτυ προστασίας»

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας υπογραμμίζεται από τον κ. Πατούλη πως «είναι υποχρέωση και καθήκον μας να ενισχύσουμε το δίχτυ προστασίας για τους ηλικιωμένους που ανήκουν στον ευάλωτο πληθυσμό και χρήζουν ιδιαίτερης στήριξης». Τέλος υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης είχε ζητήσει τον περιορισμό ή και την απαγόρευση του επισκεπτηρίου, πριν ακόμη οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο, το οποίο τήρησαν, στην πλειονότητά τους οι οίκοι ευγηρίας και οι ΜΦΗ με αποτέλεσμα να μην παρατηρηθεί μέχρι τώρα μόλυνση εντός της κοινότητάς τους.

Δείτε ακόμα

“Δεν είναι λόγια ενός πρωθυπουργού” – Ο Μητσοτάκης “αποτυπώνει τις σκέψεις του”

Στο ΑΧΕΠΑ ο Κικίλιας – 17 νέες κλίνες ΜΕΘ

“Καμπάνα” σε άνδρα που “έσπασε” την καραντίνα – Τον… παρέδωσε η μητέρα του!

28 νεκροί, 74 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις