Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός – Ιαπωνία: Άνθισαν οι φημισμένες κερασιές παρά τον φόβο της πανδημίας
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Ιαπωνία: Άνθισαν οι φημισμένες κερασιές παρά τον φόβο της πανδημίας

Κορονοϊός - Ιαπωνία: Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι Ιάπωνες γιορτάζουν την ανθοφορία των κερασιών

Κορονοϊός – Ιαπωνία: Πιστές στο ραντεβού τους, οι κερασιές άνθισαν για μια ακόμη φορά στην Ιαπωνία, δημιουργώντας μαγευτικά σκηνικά. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι Ιάπωνες γιορτάζουν τη λεγόμενη σακούρα (sakura), την ανθοφορία των κερασιών δηλαδή, που συμβολίζει το εφήμερο της ζωής και τη νομοτέλεια της θνητότητας. Το άνθος της κερασιάς είναι συνδεδεμένο με την αρχαία ιαπωνική παράδοση της hanami ή αλλιώς πικνίκ κάτω από τις κερασιές και για τον λόγο αυτό πολλοί Ιάπωνες οργανώνουν κάτι τέτοιο μαζί με τους αγαπημένους τους. Τα εκπληκτικής ομορφιάς πάρκα της χώρας γεμίζουν κόσμο, κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Όμως, φέτος όλα είναι διαφορετικά, μετά την επέλαση του κορονοϊού.

Εκεί που κάθε χρόνο συνωστίζονταν χιλιάδες επισκέπτες που είχαν όνειρο ζωής να δουν από κοντά αυτό το μικρό θαύμα, υπάρχουν ελάχιστα άτομα, κρύβοντας τα τρομαγμένα πρόσωπά τους πίσω από μάσκες. Ωστόσο, δεν πτοούνται από τη «σκοτεινιά» που έχει απλώσει στη χώρα ο επικίνδυνος ιός, και προσπαθούν να αφήσουν στην άκρη την ανησυχία και τον προβληματισμό για να απολαύσουν έστω και για λίγο την ομορφιά του τοπίου και να θυμηθούν ξανά πώς είναι να κάνεις όνειρα…

Κορονοϊός: Οι ειδικοί κρούουν τον κώδικα του κινδύνου

Οι εορτασμοί που συνήθως διοργανώνονταν για να τιμηθεί το έθιμο των ανθισμένων κερασιών, φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν, καθώς έχουν απαγορευτεί όλες οι συναθροίσεις σε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας. Πρόκειται για ένα έθιμο που κρατάει εδώ και αιώνες, και μάλιστα υπάρχει και ειδικό τμήμα στην αρχαιολογική υπηρεσία της χώρας που ενημερώνει τους πολίτες πότε τα άνθη θα ανοίξουν πλήρως, σε περίπου 1000 περιοχές της χώρας, από την Χοκάιντο μέχρι την Καγκοσίμα. Παρόλα αυτά, αυτή τη φορά όλα είναι διαφορετικά μετά την εξάπλωση του κορονοϊού, κάνοντας τους ειδικούς να κρούουν τον κώδικα του κινδύνου συνιστώντας στους πολίτες να πηγαίνει ο καθένας μόνος του ή το πολύ ανά δύο άτομα, για να θαυμάσουν τις φαντασμαγορικές κερασιές, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να μεταδώσουν σε άλλους γύρω τους, τον θανατηφόρο ιό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις