Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία κορονοϊός: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων σε ένα 24ωρο
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία κορονοϊός: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων σε ένα 24ωρο

Ιταλία κορονοϊός: Ραγδαία επιδείνωση των θανάτων στην Ιταλία που καταμετρά 919 νεκρούς σε μόλις μία ημέρα από τον κορωνοϊό.

Ιταλία κορονοϊός: Ολοένα και αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς οι νεκροί στην γειτονική μας χώρα, Ιταλία. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, ο αριθμός 919 νεκρών σε ένα 24ωρο, είναι αρνητικό ρεκόρ θανάτων από τον κορωνοϊό από τα τέλη Φεβρουαρίου όταν και καταγράφτηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Η τελευταία υψηλότερη καταγραφή θανάτων από τον κορωνοϊό στη χώρα ήταν στις 21 Μαρτίου, όταν και ανακοινώθηκαν 793 νεκροί σε μια ημέρα στην Ιταλία. Συνολικά, η Ιταλία θρηνεί 9.134 νεκρούς από την πανδημία. Με τον σημερινό απολογισμό, η Ιταλία περνά στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, με 86.498 ασθενείς Covid-19, πίσω από τις ΗΠΑ και πάνω από την Κίνα.

Τα πρόσφατα νούμερα από την βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας στη βόρεια Ιταλία υποδεικνύουν πως η επιδημία του κορωνοϊού ενδεχομένως να επιβραδύνεται στο επίκεντρό της. Αλλά τα φτωχότερα νότια τμήματα βλέπουν μια απότομη αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό, προκαλώντας φόβους πως η υγειονομική υπηρεσία θα μπορούσε να καταρρεύσει σε αυτό το μέρος της Ιταλίας. Η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού είναι πολύ λιγότερο διαδεδομένη εκεί, αλλά υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις που προέρχονται από περιοχές όπως η Καμπανία , γύρω από την Νάπολη και το Λάτσιο της Ρώμης, όπου το σύστημα υγείας θεωρείται πολύ λιγότερο εξοπλισμένο από ότι στον πλούσιο βορρά. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 74 θάνατοι στην Καμπανία και 95 στο Λάτσιο.

Επίσκεψη πάπα Φραγκίσκου στον Άγιο Πέτρο

Οι γιατροί, που έχουν χάσει έως τώρα την ζωή τους στην Ιταλία από τον νέο κορωνοϊό είναι πλέον 43. Οι δυο τελευταίοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα που ζούσαν στο Μπέργκαμο και στο Λέκο, πέθαναν την περασμένη νύχτα. Ο ιταλικός Τύπος συνεχίζει να υπογραμμίζει ότι πολλοί γιατροί δεν έχουν λάβει ακόμη τις κατάλληλες προστατευτικές μάσκες.

Στο μεταξύ, στο Κοντόνιο της Λομβαρδίας, όπου πριν από έναν μήνα είχε εντοπισθεί η πρώτη εστία μόλυνσης στη Λομβαρδία και για ένα διάστημα δεν καταγράφονταν νέες μολύνσεις, άλλοι έξι κάτοικοι διαγνώσθηκαν τώρα θετικοί στον ιό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, τα νέα κρούσματα οφείλονται στο ότι δεν ισχύει πλέον η “κόκκινη ζώνη”, δηλαδή η πλήρης απαγόρευση εισόδου και εξόδου από το Κοντόνιο.

Ο πάπας Φραγκίσκος, στις 6 μ.μ. ώρα Ιταλίας μετέβη στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου για να προσευχηθεί υπέρ της λήξης της επιδημίας. Στην πλατεία μεταφέρθηκαν μια βυζαντινή εικόνα, η οποία κατά την παράδοση προστατεύει τον λαό της Ρώμης, όπως και ένας ξύλινος σταυρός του 14ου αιώνα, που οι καθολικοί θεωρούν ότι βοήθησε σημαντικά στο να υποχωρήσει η πανούκλα από την ιταλική πρωτεύουσα το 1522. Ο Φραγκίσκος θα δωρίσει επίσης τριάντα αναπνευστήρες, τους οποίους αγόρασε η Υπηρεσία Αγαθοεργιών του Βατικανού, στα νοσοκομεία της Ιταλίας που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Δείτε ακόμα

Μια υπέροχη είδηση από την Ιταλία! Διασωληνωμένος… 101 ετών πήρε εξιτήριο!

«Η επιδημία ενδέχεται να κορυφωθεί»: Κρίσιμη η κατάσταση στις ΗΠΑ

Νέα δεδομένα στην Ισπανία: Μικρή πτώση μετάδοσης του κορωνοϊού

Κατοικίδιο θετικό στον κορωνοϊό: Οδηγίες της κυβέρνησης στο Βέλγιο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις