Συλλήψεις διακινητών: Καταδίωξη στην Κομοτηνή, τέσσερις συλλήψεις

ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις διακινητών: Καταδίωξη στην Κομοτηνή, τέσσερις συλλήψεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Συλλήψεις διακινητών: Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς Ορεστιάδας και Ροδόπης, τέσσερις Πακιστανοί διακινητές.

27.03.2020 | 12:45

Συλλήψεις διακινητών: Έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, λόγω της επέλασης του κορονοϊού, αλλά δεν σημαίνει ότι έπαψαν να ξετυλίγονται στα σύνορα σκηνές από αστυνομικές ταινίες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο λόγος για τα κυκλώματα διακινητών που εξακολουθούν από κρυφά περάσματα να μεταφέρουν από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου, παράτυπους διακινητές, έναντι υψηλής αμοιβής. Οδηγός χωρίς γνώσεις οδήγησης, μέλος κυκλώματος διακινητών, λίγο  έλειψε να προκαλέσει δυστύχημα στην Κομοτηνή, όταν στη διάρκεια καταδίωξής του από την Αστυνομία, πάτησε το γκάζι, έπεσε πάνω σε σταθερά αντικείμενα και εν τέλει η φρενήρης πορεία σταμάτησε με την πρόσκρουση του οχήματος πάνω σε παρτέρι.

Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς Ορεστιάδας και Ροδόπης, τέσσερις Πακιστανοί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 16 μη νόμιμους μετανάστες από Πακιστάν, Ερυθραία και Συρία. Ο ένας από τους δράστες εντοπίσθηκε επίσης να μεταφέρει από την Τουρκία στην Ελλάδα ναρκωτικά.

Με πλαστική βάρκα στον Έβρο

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,  πρωί της Τετάρτης, στην παρέμβρια περιοχή Ψαθάδων Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, επτά παράτυπους  μετανάστες. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο ένας διακινητής μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα και τέσσερις συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους 821 γραμμαρίων. Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, το όχημα εισήλθε στην πόλη της Κομοτηνής, όπου πραγματοποίησε φθορές σε σταθερά αντικείμενα και τελικά αφού προσέκρουσε σε παρτέρι ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός – διακινητής μαζί με τον συνοδηγό – συνεργό του επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δύο διακινητές, οι οποίοι αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους.

Χωρίς γνώσεις οδήγησης

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δυο δράστες προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα 9 μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν συνολικά 821 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, μία πλαστική βάρκα, δύο κουπιά και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Exit mobile version