Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραβίαση καραντίνας – Ελλάδα: Τον κάρφωσε… η μητέρα του
ΕΛΛΑΔΑ

Παραβίαση καραντίνας – Ελλάδα: Τον κάρφωσε… η μητέρα του

Παραβίαση καραντίνας - Ελλάδα: Η πλειονότητα των πολιτών έχει συμμορφωθεί πλήρως στα μέτρα, καθημερινά, ωστόσο, υπάρχουν και εκατοντάδες πολίτες που τα αγνοούν.

Παραβίαση καραντίνας – Ελλάδα: Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ένας οδηγός νταλίκας από τη Χαλκίδα, καθώς παραβίασε την καραντίνα που του είχε επιβληθεί και συνελήφθη από αστυνομικούς στην Ομόνοια. Το αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι ότι τον «κάρφωσε» η ίδια του η μητέρα, η οποία ανησυχούσε για την υγεία του. Να σημειώσουμε ότι ο άνδρας από τη Χαλκίδα είχε μόλις επιστρέψει με την νταλίκα του από την Ισπανία και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο ίδιος, όμως, ένιωθε καλά και αποφάσισε να έρθει για τη βόλτα του στην Αθήνα.

Η μητέρα του αποφάσισε να ενημερώσει την Αστυνομία για την επιπολαιότητα του γιου της, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή της Ομόνοιας και συνελήφθη, ενώ του επιβλήθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ. Ως δικαιολογία, ο οδηγός νταλίκας προέβαλε στις Αρχές ότι είχε προστριβές με τη μητέρα του και δεν μπορούσε να κάτσει στο σπίτι στη Χαλκίδα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 1.113 «απείθαρχοι» σε ένα 24ωρο – 610.000 ευρώ πρόστιμα

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η πλειονότητα των πολιτών έχει συμμορφωθεί πλήρως στα μέτρα, καθημερινά, ωστόσο, υπάρχουν και εκατοντάδες πολίτες που τα αγνοούν. Πρωταθλήτρια στα πρόστιμα είναι η Αττική και ακολουθούν τα Ιόνια Νησιά. Το γεγονός αυτό προκάλεσε εντύπωση στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που παίρνουν τα συγκεντρωτικά στοιχεία.

Την Πέμπτη βεβαιώθηκαν συνολικά. 1.113 πρόστιμα ύψους 150 ευρώ για αντίστοιχο αριθμό παραβάσεων. Αναλυτικότερα, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα , ως ακολούθως: 344 στην Αττική, 92 στην Κρήτη, 90 στα Ιόνια Νησιά, 89 στη Θεσσαλονίκη, 85 στη Δυτική Ελλάδα, 73 στην Πελοπόννησο, 70 στην Ήπειρο, 63 στην Κεντρική Μακεδονία, 55 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 42 στη Στερεά Ελλάδα, 40 στη Θεσσαλία, 32 στο Βόρειο Αιγαίο, 30 στο Νότιο Αιγαίο και 8 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 4.063 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Τα πρόστιμα είναι συνολικού ύψους 610.000 ευρώ.

Για λειτουργία καταστημάτων παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν χθες 7 παραβάσεις και συνελήφθησαν 7 άτομα, ως ακολούθως: 3 στο Νότιο Αιγαίο, 1 στην Αττική, 2 στην Κεντρική Μακεδονία και1 στην Κρήτη. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 271 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 280 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις