Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιδόματα ΟΑΕΔ – Δώρο Πάσχα: Νωρίτερα οι πληρωμές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδόματα ΟΑΕΔ – Δώρο Πάσχα: Νωρίτερα οι πληρωμές

Επιδόματα ΟΑΕΔ - Δώρο Πάσχα: Προπληρώνονται από τον ΟΑΕΔ λόγω των έκτακτων συνθηκών τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Πάσχα.

Επιδόματα ΟΑΕΔ – Δώρο Πάσχα: Να προπληρωθούν πολύ νωρίτερα τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Πάσχα, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού της χώρας, όσο μαίνεται η πανδημία του κορωνοϊού και η κρίση που αυτή θα φέρει στην οικονομία.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, θα ξεκινήσει η προπληρωμή:

Των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από τις 31 Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 3 Μαΐου 2020.

Των Δώρων Πάσχα 2020 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η προπληρωμή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από αυτούς.

Δείτε ακόμη

Κορωνοϊός: 26 νεκροί -71 νέα κρούσματα στη χώρα

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Πώς πρέπει να απολυμάνεις τα ψώνια σου από το σούπερ μάρκετ -Το βίντεο που έγινε viral

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις