Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός – Αίγυπτος: Απολύμανση στην περιοχή με τις πυραμίδες
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Αίγυπτος: Απολύμανση στην περιοχή με τις πυραμίδες

Κορονοϊός – Αίγυπτος: Απολυμάνθηκαν οι αίθουσες υποδοχής επισκεπτών, οι συσκευές X-Ray, οι τουαλέτες, η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο και οι δρόμοι που οδηγούσαν σ’ αυτόν.

Κορονοϊός – Αίγυπτος: Όλη την περιοχή των Πυραμίδων αποφάσισε να απολυμάνει η αιγυπτιακή κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο Γενικός Διευθυντής της περιοχής των Πυραμίδων Άσραφ Μοχεντίν δήλωσε ότι σε όλες τις διαδικασίες απολύμανσης τηρήθηκαν τα διεθνή πρότυπα και χρησιμοποιήθηκαν υλικά εγκεκριμένα από το Υπουργείο Υγείας και Πληθυσμού της χώρας.

Μεταξύ άλλων απολυμάνθηκε η αίθουσα υποδοχής των επισκεπτών, οι συσκευές X-Ray, οι τουαλέτες, η είσοδος σε όλο τον αρχαιολογικό χώρο και οι δρόμοι που οδηγούσαν σε αυτόν. Μεγάλη εκστρατεία απολύμανσης διεξάγεται και σε όλα τα ξενοδοχεία, ιδιαίτερα των τουριστικών περιοχών της χώρας, όπως της Χουργκάντα, του Σαρμ Ελ Σέιχ και του Λούξορ.

Απόλυση στους ιμάμηδες που δεν τηρούν την απαγόρευση προσευχής

Καθώς τα κρούσματα του ιού αυξάνονται στην Αίγυπτο αγγίζοντας τα 465 και τους 21 θανάτους, δύο ιμάμηδες παράκουσαν τις οδηγίες, δύο μέρες πριν και κάλεσαν τους πιστούς να προσέλθουν στα τεμένη για προσευχή. Οι ίδιοι στο Κάιρο και το Μπένι Σουέφ αναγκάστηκαν από τις Αρχές να σταματήσουν τις προσευχές, που πραγματοποιούσαν στα μουσουλμανικά τεμένη, όπου ήταν υπεύθυνοι, παραβλέποντας τις αποφάσεις του κράτους για πλήρη παύση των λειτουργιών των λατρευτικών χώρων σε όλη τη χώρα ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο πρώτος ιμάμης, στην Γκίζα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, επιχείρησε να πραγματοποιήσει προσευχή με ομάδα πιστών έξω από το τέμενος όπου ήταν υπεύθυνος. Ο δεύτερος κάλεσε πιστούς για να τελέσει την προσευχή μέσα στο τζαμί. Αυστηρή ήταν η αντίδραση του Υπουργείου Βακουφίων: «Η παραβίαση των οδηγιών του Υπουργείου σε αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες αποτελεί παραβίαση του εθνικού συμφέροντος και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της υγείας της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του. Επίσης, το ίδιο Υπουργείο τόνισε ότι θα απολύονται όσοι ιμάμηδες παραβιάζουν τις οδηγίες, που άρχισαν να ισχύουν από το Σαββατοκύριακο, για το κλείσιμο όλων των τεμένων του κράτους για δύο εβδομάδες.

Δείτε ακόμα

“Αφήστε με να καώ” – Συγκλονίζει ο θάνατος της 33χρονης Ντιλέκ στην Τουρκία, από κορονοϊό

Παθολογικά παχύσαρκος ο 23ος νεκρός, θρίλερ με τον 42χρονο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ξάνθη: «Επέστρεψαν 1.000 άτομα από την Γερμανία»

Βίντεο: Πώς μια γυναίκα στην Καλλιθέα δίνει φαγητό στην… απομονωμένη μητέρα της

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις