33χρονη Τουρκία – κορονοϊός: Συγκλονίζει ο θάνατος της Ντιλέκ

ΚΟΣΜΟΣ

33χρονη Τουρκία – κορονοϊός: Συγκλονίζει ο θάνατος της Ντιλέκ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

33χρονη Τουρκία - κορονοϊός: Σάλος στην Τουρκία με τον θάνατο της 33χρονης Ντιλέκ Ταχταλί, η οποία είχε γράψει στα social media για υψηλό πυρετό και αδιαθεσία τρεις ημέρες πριν ανακοινωθεί το πρώτο κρούσμα στη γειτονική χώρα.

26.03.2020 | 12:30

33χρονη Τουρκία – κορονοϊός: Μια γυναίκα 33 ετών έχασε τη ζωή της στην Τουρκία από κορωνοϊό, ένας ακόμη θάνατος που συγκλονίζει τη γείτονα. Η νεαρή Dilek Tahtalı η οποία εργαζόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη, πήγε στις 10 Μαρτίου στο νοσοκομείο με πυρετό και έντονη αδιαθεσία. Η άτυχη Ντιλέκ είχε ρευματική νόσο και έπαιρνε φάρμακα από παιδί. Οπως αναφέρει η hurriyet, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε μια μέρα πριν χάσει τη ζωή της, πριν λίγες ημέρες. Η Dilek Tahtalı, το μοναχοπαίδι της οικογένειάς της, είχε κάνει την τελευταία της ανάρτηση στα social media, πριν 18 ημέρες.

Έγραψε στις 7 Μαρτίου: «Ρινική συμφόρηση, υπερβολική ρινική έκκριση, πονοκέφαλος, αδυναμία, επιθέσεις βήχα που ξεκινούν στο τέλος της ημέρας και δεν με αφήνουν να κοιμηθώ τη νύχτα…». Και στις 8 Μαρτίου τουίταρε: «Το όνειρο είναι τώρα φωτιά, αφήστε με να καώ! Θέλω να πηγαίνω στο μπαλκόνι κάθε λίγο με ξύδι και ασπιρίνη, ζεστό ντους, παγωμένος καιρός». Ο θείος της άτυχης νεαρής Τουρκάλας δήλωσε ότι η ανιψιά του, η οποία είχε ρευματική νόσο και έπαιρνε φάρμακα, εργαζόταν ως υπεύθυνη καταχώρησης στο τμήμα εισαγωγών ιδιωτικού νοσοκομείου και νόσησε στις 10 Μαρτίου.

https://twitter.com/dilek_thtl/status/1236128132366774272?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1236128132366774272&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fkoronoios-i-33hroni-ntilek-katelixe-stin-toyrkia

Χωρίς τους γονείς η κηδεία

Αξίζει να σημειωθεί πως ο θείος της, Ραμίζ Τοπάλ, ο οποίος είναι πρώην βουλευτής του κόμματος “CHP Amasya” στάθηκε στο γεγονός πως η Ντιλέκ αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα, αλλά τόνισε πως υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της νόσου, με αποτέλεσμα το θάνατό της. Μάλιστα, αποκάλυψε πως η κηδεία της έγινε χωρίς την παρουσία των γονιών της, καθώς τόσο η μητέρα της όσο και ο πατέρας της βρίσκονταν σε καραντίνα, η οποία θα τελείωνε την Πέμπτη (26/3).

Στην Τουρκία, μέχρι και την Τετάρτη, είχαν χάσει τη ζωή τους 59 άνθρωποι, ενώ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 2.433. Παράλληλα, η τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει 410 ανθρώπους, επειδή έκαναν “προκλητικές” αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Exit mobile version