Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μέτρα για τον κορωνοϊό: Επαναπατρίζονται οι 31 Έλληνες από την Κωνσταντινούπολη
ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Επαναπατρίζονται οι 31 Έλληνες από την Κωνσταντινούπολη

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Οι Έλληνες που βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη, επιστρέφουν στη χώρα με ειδική πτήση της Aegean.

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, βρίσκονται 31 Έλληνες, οι οποίοι επαναπατρίζονται, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό. Με δεδομένη την απαγόρευση πτήσεων που έχει επιβληθεί, χρειάστηκαν έντονες προσπάθειες του προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και των ελληνικών αρχών, ώστε να οριστικοποιηθεί η επιστροφή των Ελλήνων στη χώρα, με ειδική πτήση της Aegean Airlines.

Στην ανακοίνωση που είχε δημοσιοποιήσει από χθες το προξενείο, ανέφερε τα εξής: «Σε συνέχεια της από 23.03.2020 ανακοίνωσης των Ελληνικών Αρχών στην Τουρκία περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επαναπατρισμό, λόγω των πρόσφατων μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης για την πρόληψη διάδοσης του ιού COVID-19, κα της ΚΥΑ υπ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.20042/22.3.2020, περί επιβολής μέτρου προσωρινού περιορισμού συνδέσεων χώρας μας με Τουρκία, ενημερώνουμε ότι αύριο 26.03.2020 και ώρα 17:20 (τοπική) πρόκειται πραγματοποιηθεί έκτακτη πτήση της Aegean για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών και πολιτών τρίτων χωρών με ελληνική άδεια διαμονής, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέχρι σήμερα στις Ελληνικές Αρχές στην Τουρκία».

Ακυρώσεις πτήσεων

Η καραντίνα πολλών κρατών και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, προκάλεσαν άνευ προηγουμένου αναστάτωση στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου, με συνέπεια να εγκλωβιστούν εκεί περίπου 200 Έλληνες, οι οποίοι ανέμεναν να πετάξουν για την Ελλάδα και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ το gnomip.gr, οι Έλληνες είχαν προγραμματίσει το ταξίδι τους για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ για τον σκοπό αυτό έφτασαν έγκαιρα στο αεροδρόμιο, ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Λίγο πριν παραδόσουν τις αποσκευές τους και ξεκινήσει η διαδικασία της επιβίβασης στο αεροπλάνο, η διεύθυνση του αεροδρομίου ανακοίνωσε την ακύρωση των πτήσεων, ανάμεσά τους και εκείνες με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Αρχικά ακυρώθηκε η πτήση της Θεσσαλονίκης και με διαφορά 15 λεπτών και η πτήση για Αθήνα. Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για τις τελευταίες πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες και αναστάτωση. Οι επιβάτες ήρθαν σε επαφή με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο για να βρεθεί τρόπος να επαναπατριστούν.

Τι είπε η ΓΓΠΠ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 80 Έλληνες ακόμη έχουν εγκλωβιστεί στο «Χίθροου». Για ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας κάνει λόγο από την πλευρά της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζοντας ότι τη Δευτέρα είχε γίνει γνωστό ότι θα σταματήσουν οι πτήσεις αεροπορικών εταιρειών από τη Βρετανία στην Ελλάδα από τις 6 το πρωί της 23ης Μαρτίου.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ ενημερώνει με σχετική ανακοίνωσή της ότι «το υπουργείο Εξωτερικών τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα των Ελλήνων πολιτών και η Ελληνική Κυβέρνηση θα εξετάσει την περίπτωση να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα μας».

Δείτε ακόμα

Η επιπλοκή που στοίχισε τη ζωή του 42χρονου – Το Πανεπιστήμιο Κρήτης τον αποχαιρετά

Καστοριά: Νεογέννητο μωράκι βρέθηκε θετικό

Μυστήριο με 10χρονη στην Αγγλία – Θετική στον ιό, με διαφορετικά συμπτώματα

“Αφήστε με να καώ” – Συγκλονίζει ο θάνατος της 33χρονης Ντιλέκ στην Τουρκία, από κορονοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις