Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο – κορωνοϊός: Αναβάλλονται για το 2021
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΙΑΠΩΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο – κορωνοϊός: Αναβάλλονται για το 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο - κορωνοϊός: Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε πως οι Αγώνες δεν ακυρώνονται αλλά θα διοργανωθούν το αργότερο το καλοκαίρι του 2021.

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο – κορωνοϊός: Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε πρότεινε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να αναβληθούν και να μετατεθούν για το 2021, σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ λόγω του κορωνοϊού. Ο Άμπε έκανε την πρόταση στον Μπαχ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δίκτυο NHK, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε πως οι Αγώνες δεν ακυρώνονται αλλά θα διοργανωθούν το αργότερο το καλοκαίρι του 2021.

«Το καλοκαίρι του 2021 είναι το τελευταίο χρονικό όριο που μπορούν να διεξαχθούν αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες», φέρεται να είπε ο Σίνζο Άμπε. Μάλιστα, αύριο, Τετάρτη 25 Μαρτίου, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα. Τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότερες χώρες ζητούσαν επιτακτικά την αναβολή των Αγώνων, με τελευταίες τις ΗΠΑ. Τις προηγούμενες ημέρες, Αυστραλία, Καναδάς, Πολωνία, Νέα Ζηλανδία είχαν διατρανώσει την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ

Η Ολυμπιακή και η Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο θα πρέπει να αναβληθούν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. «Είμαστε ευγνώμονες στους 1.780 αθλητές της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που μοιράστηκαν την ειλικρινή τους φωνή με εμάς καθώς παραθέτουμε τα θέματα που σχετίζονται με τον COVID-19 και τους Αγώνες του Τόκιο και να κρατήσουμε την υπόσχεση μας να βάζουμε πρώτους τους αθλητές. Είμαστε πλέον βέβαιοι πως έχουμε ακούσει ένα ευρύ φάσμα απόψεων και κατανοούμε την ποικιλία των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αθλητές. Μετανιώνουμε για το ότι δεν υπάρχει λύση για τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουμε».

«Το βασικό συμπέρασμα από αυτή την μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών είναι πως ακόμα και αν οι προσωρινές ανησυχίες για την υγεία μπορεί να μειωθούν μέχρι το καλοκαίρι, οι τεράστιες διακοπές στο προπονητικό περιβάλλον, στους ελέγχους ντόπινγκ και στη διαδικασία της αξιολόγησης δεν μπορούν να ξεπεραστούν σε ικανοποιητικό βαθμό. Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος προς την αναβολή είναι ο πιο ελπιδοφόρος και εμείς ενθαρρύνουμε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι Αγώνες να διεξαχθούν υπό ασφαλείς και δίκαιες συνθήκες για όλους τους συμμετέχοντες. Περιμένουμε την απάντηση και τις κατευθύνσεις της και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Team USA σε πλήρη συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα». Τέλος, ο Καναδάς έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα τα στείλει αθλητές στο Τόκιο σε περίπτωση που οι Αγώνες διεξαχθούν το προγραμματισμένο διάστημα.

Δείτε ακόμα

Φρίκη στην Μοζαμβίκη: Τουλάχιστον 60 άνθρωποι νεκροί σε φορτηγό

«Σάουνα και 100 mL βότκα την ημέρα»: Ο Λουκασένκο δίνει… συμβουλές για τον κορονοϊό

2157 βιντεοκλήσεις μέσα σε δύο 24ωρα για τηλεψυχιατρική

Η Άννα Κορακάκη εκφράζει ανοιχτά τους φόβους της

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις