Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισπανία κορονοϊός: Η στιγμή που 77χρονη βγαίνει από την εντατική – Αμέτρητα χειροκροτήματα
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία κορονοϊός: Η στιγμή που 77χρονη βγαίνει από την εντατική – Αμέτρητα χειροκροτήματα

Ισπανία κορονοϊός: Ένα συγκινητικό στιγμιότυπο σημειώθηκε στην Ισπανία που πλήττεται πολύ σκληρά από τον κορωνοϊό.

Ισπανία κορονοϊός: Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές έζησε σήμερα η Ισπανία, που επίσης πλήττεται από την εξάπλωση του κορονοϊού. Την 77χρονη ασθενή, γνωστή με το μικρό της Ιζαμπέλ, την χαιρέτησαν γιατροί και νοσηλευτές με μεγάλη χαρά και χειροκροτήματα την ώρα που μεταφερόταν σε γενικό θάλαμο στο Γενικό Νοσοκομείο του Καστελόν στην ανατολική ακτή της Ισπανίας. Οι νοσηλευτές της μονάδας εντατικής θεραπείας, φορώντας μάσκες προσώπου χειροκρότησαν θερμά την γυναίκα καθώς έφευγε.

Το στιγμιότυπο αυτό έκανε τον γύρο του διαδικτύου και πρόσφερε στην Ισπανία μια αίσθηση ελπίδας σήμερα, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά, με 514 νέους θανάτους να σημειώνονται το τελευταίο 24ωρο. Η Ιζαμπέλ, βλέποντας την αντίδραση των γιατρών και των νοσηλευτών, σήκωσε ψηλά το δεξί της χέρι, θέλοντας με τον δικό της τρόπο να τους ευχαριστήσει για το ακούραστο έργο τους. Ένας από τους γιατρούς, της ψιθύρισε στο αυτό «συνέχισε να τα πηγαίνεις καλύτερα Ιζαμπέλ». Η 77χρονη είχε εισαχθεί με πνευμονία και μπήκε στην εντατική μετά την διάγνωση πως ήταν θετική στον κορωνοϊό.

Τα σχόλια στα social media

Ένας εκπρόσωπος της τοπικής υγειονομικής Αρχής, τουίταρε: «Το ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο του Καστελόν γιορτάζει με χειροκροτήματα την πρώτη μεταφορά ασθενούς με κορωνοϊό από την εντατική. Κινήσεις όπως αυτές μας βοηθούν να διατηρήσουμε την ελπίδα πως μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τον ιό».

Ο καθηγητής τεχνολογίας Τζορντί Αντέλ, σχολίασε: «Ήρωες και ηρωίδες» και ένας άλλος πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ το πόσο περήφανοι μπορείο να νιώσουν οι συγγενείς αυτής της γυναίκας βλέποντάς το. Θα πρέπει να είναι πολύ παρήγορο να βλέπεις την αγάπη που της έχουν δώσει». Αλλά και μία άλλη σχολίασε: «Αν και οι πιο δύσκολες ημέρες δεν έχουν έρθει ακόμη, νέα όπως αυτό, μας δίνουν ελπίδα. Είμαι βέβαιη πως αυτό θα είναι το πρώτο από τα πολλά καλά νέα. Συγχαρητήρια στην Ιζαμπέλ και σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείο. Μαζί θα το νικήσουμε».

Η περίπτωση της 90χρονης Geneva Wood

Φυσικά, δεν είναι η μόνη ευχάριστη περίπτωση ηλικιωμένης, αφού 4 μέρες πριν, έκπληξη προκάλεσε η 90χρονη γιαγιά Geneva Wood η οποία, στα 90 της χρόνια, με 11 εγγόνια, 12 δισέγγονα και 3 τρισέγγονα δείχνει ότι σιγά σιγά βγαίνει νικήτρια από τη μάχη της με τον κορωνοϊό, τουλάχιστον όπως ανέφερε κείμενο που υπογράφει η σύζυγός εγγονού της, Kate Neidigh. Παρότι οι δικοί της είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα έχαναν την πολυαγαπημένη τους γιαγιά, εντελώς ξαφνικά η υγεία της άρχισε να δείχνει σημάδια βελτίωσης, αφήνοντας έκπληκτους τους πάντες.

Μάλιστα, τον περασμένο Ιανουάριο είχε καταφέρει να αναρρώσει πλήρως από σοβαρό εγκεφαλικό που υπέστη. Μπόρεσε δηλαδή να περπατήσει ξανά, να χρησιμοποιήσει το δεξί της χέρι και να μιλήσει κανονικότατα. Η διάγνωση ότι έχει προσβληθεί από τον ιό έγινε στις 6 Μαρτίου.

Δείτε ακόμα

Δεύτερη γιαγιά σε ηλικία 103 ετών που… επέζησε

«Σάουνα και 100 mL βότκα την ημέρα»: Ο Λουκασένκο δίνει… συμβουλές για τον κορονοϊό

Ζευγάρι στις ΗΠΑ ήπιε φωσφορική χλωροκίνη για προστασία από τον κορονοϊό

«Credits, παρακαλώ;»: Στα…. «πράσα» ο Μπεν Άφλεκ με την νέα του σύντροφο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις