Κορονοϊός επαναπατρισθέντες: Σε καραντίνα τα κρούσματα

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός επαναπατρισθέντες: Σε καραντίνα τα κρούσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κορονοϊός επαναπατρισθέντες: Δεκαεπτά επιβάτες που έφθασαν από Αγγλία και Ισπανία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

24.03.2020 | 09:36

Κορονοϊός επαναπατρισθέντες:  Δεκαεπτά επιβάτες, που έφθασαν τις τελευταίες ημέρες με πτήσεις από τη Μ. Βρετανία και την Ισπανία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν, κατά τις εξετάσεις που έγιναν, θετικοί στον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δεκατρείς από τους επιβάτες προέρχονταν από τη Μ. Βρετανία, που αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα με τον κορονοϊό και οι τέσσερις από την Ισπανία, η οποία επίσης ταλανίζεται με νεκρούς από την πανδημία. Οι συνολικά δεκαεπτά ταξιδιώτες μπήκαν σε καραντίνα και οι γιατροί θα αποφασίσουν ανάλογα με την πορεία της υγείας τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει εγκατασταθεί πολυπρόσωπη ομάδα από πυροσβέστες, υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας, αστυνομικούς και νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακριβώς για τον έλεγχο όσων ταξίδευαν τις ημέρες αυτές από το εξωτερικό.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κορονοϊός επαναπατρισθέντες: Σε 4 γλώσσες η ενημέρωση

Ενώ σε φυλλάδια, γραμμένα σε τέσσερις γλώσσες όλοι οι ταξιδιώτες διαβάζουν τις οδηγίες για υποχρεωτική καραντίνα δέκα τεσσάρων ημερών, αφού αφήσουν τα στοιχεία τους, το προσωπικό του ΕΟΔΥ προχωρά, όταν απαιτείται και σε εξετάσεις επί τόπου. Για το θέμα των πτήσεων, μίλησε αναλυτικά στην ενημέρωση της Δευτέρας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Διακόπηκαν οι αεροπορικές συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία

Έκανε γνωστό ότι από τα μεσάνυχτα έχουν πλέον διακοπεί όλες οι αεροπορικές συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο και από σήμερα το πρωί διακόπηκαν όλες οι συνδέσεις (αεροπορικές, οδικές, σιδηροδρομικές) με την Τουρκία. Επιτρέπεται μόνο η είσοδος από το τελωνείο των Κήπων όλων των Ελλήνων υπηκόων και μόνο. Σχετικά με τους ελέγχους των πολιτών που έχουν τεθεί σε καραντίνα, η έρευνα τη Δευτέρα επεκτάθηκε και σε  ασυμπτωματικούς, που είχαν χαρακτηριστεί θετικοί.

Και οι 34 στα σπίτια τους

Έγιναν 34 έλεγχοι  την Κυριακή και ευτυχώς, κατά τον υφυπουργό,  βρέθηκαν και οι 34 στα σπίτια τους. Αντίθετα, στον έλεγχο της Δευτέρας, σε άτομα που βρίσκονταν σε απομόνωση καθώς έχουν χαρακτηριστεί στενές επαφές ανθρώπων που νόσησαν από τον κορονοϊό, σε σύνολο 176 ελέγχων, 4 βρέθηκαν εκτός του σπιτιού και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα των 5.000 ευρώ και ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις.

Έγινε γνωστό ότι  τα χρήματα τα οποία έρχονται από τη βεβαίωση των συγκεκριμένων προστίμων θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο στην ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και του εθνικού συστήματος υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για την μετακίνηση επαγγελματιών και οδηγών ΙΧΕ

Επίδομα 800 ευρώ από την κυβέρνηση – Ξεκινούν οι αιτήσεις

Συντάξεις Απριλίου: Νωρίτερα η καταβολή τους προς αποφυγήν του συνωστισμού

Exit mobile version