Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος: Σοβαρό επεισόδιο στις εκβολές του ποταμού
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Σοβαρό επεισόδιο στις εκβολές του ποταμού

Έβρος: Δουλέμποροι επιτέθηκαν με…χατζάρες σε φουσκωτό του Λιμενικού στις εκβολές του ποταμού.

Έβρος: Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr και χωρίς ακόμη να υπάρχει επίσημη ενημέρωση ούτε από το Λιμενικό, ούτε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες έλαβε χώρα σοβαρό επεισόδιο στις εκβολές του ποταμού Έβρου. Συγκεκριμένα, φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού της Αλεξανδρούπολης που περιπολούσε στην θαλάσσια περιοχή στο ύψος του Δέλτα του ποταμού, εντόπισε φουσκωτή βάρκα να μεταφέρει πάνω από 30 λαθρομετανάστες.

Πλησιάζοντας με βάση τους πάγιους κανόνες εμπλοκής, ζήτησαν από τους διακινητές να παραδοθούν. Τότε αυτοί έβγαλαν δύο… χατζάρες και προσπάθησαν με αυτές να τρυπήσουν το φουσκωτό. Οι Λιμενικοί αντέδρασαν ψύχραιμα και στρίβοντας το τιμόνι απέφυγαν τα χειρότερα. Τότε οι δουλέμποροι ανέπτυξαν ταχύτητα προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα και έτσι κατάφεραν να ξεφύγουν.

Έβρος: Δεν δόθηκε συνέχεια

Το σκάφος του Λιμενικού επέστρεψε κανονικά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και φυσικά έγινε ενημέρωση για το περιστατικό, στο οποίο όμως δεν δόθηκε συνέχεια, αφού αποτράπηκε η προσπάθεια των δουλεμπόρων να φέρουν στον Έβρο από την θάλασσα όσους μετέφεραν όπως γινόταν συχνά πριν λίγο καιρό. Φαίνεται πως μετά το «σφράγισμα» των χερσαίων συνόρων του Έβρου, οι διακινητές επιλέγουν να φέρνουν τους λαθρομετανάστες από την θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έβρος: “Κατατρεγμένος” κάνει επίδειξη πολεμικών τεχνών, Τούρκοι χαχανίζουν (vid)

Σε κατάσταση «υγειονομικής έκτακτης ανάγκης» η Γαλλία – Το πρόστιμο για τους παραβάτες

“Ασθενείς αισθάνονται το άγχος του επικείμενου θανάτου” – Τι συμβαίνει στο “Σωτηρία”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις