Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας: Πέτσας για μικρές μετακινήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας: Πέτσας για μικρές μετακινήσεις

Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε για τους αστυνομικούς που κάνουν ελέγχους ότι υπάρχει πρόβλεψη σήμερα προκειμένου να μην έρχονται σε κοντινή επαφή.

Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας: «Οι μικρές μετακινήσεις κοντά στο σπίτι μας επιτρέπονται» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στους ελέγχους. Ωστόσο ανέφερε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω διευκρινίσεις. Μιλώντας στον Σκάϊ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε για τους αστυνομικούς που κάνουν ελέγχους ότι υπάρχει πρόβλεψη σήμερα προκειμένου να μην έρχονται σε κοντινή επαφή με τους οδηγούς και να μην πιάνουν τις βεβαιώσεις.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Χρειάζεται ατομική ευθύνη. Σημασία έχει να περιοριστούμε στο σπίτι μας. Δεν είναι διακοπές, τόνισε ο κ. Πέτσας. Για όσους επαναπατρίζονται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε να σεβαστούν την καραντίνα των 14 ημερών και τόνισε ότι αν διαπιστωθούν και άλλες παραβιάσεις της καραντίνας θα επιβληθούν πιο αυστηρά πρόστιμα.

Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι βεβαιώσεις Α & Β

Το έκτακτο αυτό μέτρο τέθηκε σε ισχύ σήμερα, στις 6:00 το πρωί. Από αύριο, σε όσους δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα κατά την έξοδο τους από το σπίτι θα τους επιβάλλεται πρόστιμο.  Σε όλη τη χώρα από πολύ νωρίς το πρωί αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους σε οδηγούς αυτοκινήτων και πεζούς προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα μαζί τους. Για τις ανάγκες των περιορισμένων μετακινήσεων δημιουργούνται δυο τύποι εγγράφων. Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων, συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του.

Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του. Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κοκ) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης. Σε κάθε περίπτωση, όσοι πολίτες εγκαταλείπουν την οικία τους θα πρέπει μαζί με την ειδική δήλωση να φέρουν και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Δείτε ακόμα

Covid – 19: 17 οι νεκροί στην Ελλάδα

Θετικός στον κορονοϊό ο Γιάννης Πρετεντέρης

Ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα δημοτικά: Τι δήλωσε η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη

Άρχισαν τα παράπονα στους δρόμους – “Αστυνομικοί πιάνουν τα έγγραφα με τα χέρια” (vids)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις