Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κορονοϊός καραντίνα: Εξετάζονται νέα μέτρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός καραντίνα: Εξετάζονται νέα μέτρα

Κορονοϊός καραντίνα: Ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει και άλλα μέτρα περιορισμού της μετακίνησης των πολιτών.

Κορονοϊός καραντίνα: Και αν κάποιοι νομίζουν ότι η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι το τέλος των αυστηρών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της επιδημίας κάνουν λάθος. Ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει και άλλα μέτρα περιορισμού της μετακίνησης των πολιτών. Ο λόγος είναι ότι οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν ότι ο περιορισμός των μετακινήσεων και των επαφών των πολιτών είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής μέτρο για την διακοπή της μετάδοσης του ιού. Στην κυβέρνηση εξετάζουν ακόμη και την μόνιμη απαγόρευση κυκλοφορίας των ευπαθών ομάδων και ακόμη το κλείσιμο ακόμη περισσότερων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ακόμη, παρά το μερικό lockdown που έχει επιβληθεί στην χώρα μας.

Ιδιαίτερα σημαντική η δήλωση του υπουργού στο ερώτημα αν η κυβέρνηση εξετάζει όχι μόνο την αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, αλλά και ένα ενδεχόμενο κούρεμά τους ή και παραγραφή. Κάτι τέτοιο, όπως είπε ο κ Γεραπετρίτης, δεν εξετάζεται στην παρούσα φάση για το δημοσιονομικό κόστος είναι τεράστιο.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Κορονοϊός καραντίνα: Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

Επιπλέον η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην περεταίρω ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις, αλλά και συνεργασίες των ιδιωτικών νοσοκομείων με τα δημόσια νοσοκομεία.

Με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται το σύστημα υγείας της χώρας μας να δοκιμαστεί περισσότερο, ο κυβερνητικός προσανατολισμός είναι να ενισχυθούν και να αυξηθούν οι ΜΕΘ στην χώρα μας και όλο και περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες να διαμορφωθούν ως χώροι υποδοχής νοσούντων από τον ιό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι Έλληνες δεν χάνουν το χιούμορ, ούτε στην καραντίνα – Εναλλακτικοί τρόποι… εξόδου

Στα σούπερ μάρκετ οι εφημερίδες με πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Ο Πέτσας εξηγεί: «Οι μικρές μετακινήσεις κοντά στο σπίτι επιτρέπονται»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις