Απαγόρευση κυκλοφορίας Ελλάδα: Ο Χρυσοχοΐδης στέλνει μήνυμα μέσω Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαγόρευση κυκλοφορίας Ελλάδα: Ο Χρυσοχοΐδης στέλνει μήνυμα μέσω Twitter

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Απαγόρευση κυκλοφορίας Ελλάδα: Το μήνυμα του Χρυσοχοΐδη έρχεται λίγες ώρες πριν εφαρμοστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

23.03.2020 | 08:41

Απαγόρευση κυκλοφορίας Ελλάδα: Κομμάτι από την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης αναδημοσίευσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό του στο twitter o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης έγραψε: «Και σε αυτόν τον αγώνα που δίνει η Ελληνική Αστυνομία δεν θα υπάρξει αδύναμος κρίκος. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μεταδώσει ανεύθυνα τον ιό. Εμείς θα κρατήσουμε την αλυσίδα της κοινωνίας στέρεη και ακέραιη».

Το μήνυμα του Χρυσοχοΐδη έρχεται λίγες ώρες πριν εφαρμοστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, αναλαμβάνοντας όλα τα ρίσκα από μια τέτοια απόφαση, αλλά και με την εικόνα που διαθέτει από τις μετρήσεις που γίνονται, με την κοινή γνώμη να επικροτεί σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις του από την αρχή της πανδημίας, έλαβε την απόφαση μόνος του, αφού πρώτα άκουσε τους στενούς του συνεργάτες, τους επιστήμονες και τους αρμόδιους υπουργούς.Όταν κατέληξε στις αποφάσεις του και ενημέρωσε τους επιτελείς του, συνομίλησε τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου την οποία ενημέρωσε για την απόφασή του και στην συνέχεια πήρε τηλέφωνο έναν – έναν τους πολιτικούς αρχηγούς στους οποίους εξήγησε το σχέδιο του. Προς μεγάλη τους τιμή, όλοι συμφώνησαν μαζί του στην ανάγκη να περιοριστεί η άσκοπη κυκλοφορία των πολιτών, επειδή, όπως τους είπε, «τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

«Η εύκολη μετάδοση και διασπορά του κορωνοϊού θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και σε μεγάλη πίεση το σύστημα υγείας που καλείται να παρέχει ταυτόχρονη νοσηλεία σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό νοσούντων. Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία άλλων χωρών που δεν έλαβαν εγκαίρως δραστικά μέτρα μιλάει από μόνη της. Η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών με ρητές εξαιρέσεις σε αυστηρά περιορισμένες δραστηριότητες σπάει την αλυσίδα της διασποράς και μας κρατάει υγιείς στα σπίτια μας ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία άλλων χωρών, είναι αναγκαίο να γίνει τώρα».

https://twitter.com/chrisochoidis/status/1241802912264839180?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1241802912264839180&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Fhrysohoidis-alysida-koinonias-sterei-akeraii

Δείτε ακόμη

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ξεκίνησε το νέο μέτρο για τον κορωνοϊό

Ελικόπτερα, drones, μπλόκα – Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ

Απαγόρευση μετακινήσεων – 18 ερωτοαπαντήσεις που θα σας βοηθήσουν

Exit mobile version