Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ξενοδοχεία – κορονοϊός: Απαγορεύεται η λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων βάσει της ΚΥΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξενοδοχεία – κορονοϊός: Απαγορεύεται η λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων βάσει της ΚΥΑ

Ξενοδοχεία - κορονοϊός: Στο ΦΕΚ η ΚΥΑ για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας.

Ξενοδοχεία – κορονοϊός: Δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 987/Β/22.3.20) η κοινή υπουργική απόφαση για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας λόγω κορονοϊού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 23:00 έως και 30.4.2020 και ώρα 12:00.

Ειδικά για τα τουριστικά καταλύματα στα οποία, κατά τη δημοσίευση της απόφασης, διέμεναν ένοικοι σε ποσοστό τουλάχιστον δέκα τοις εκατό (10%) της συνολικής τους δυναμικότητας σε κλίνες, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ από τις 26.3.2020 και ώρα 12:00 και διαρκεί έως και τις 30.4.2020 και ώρα 12:00. Κατά το χρονικό διάστημα ισχύος της απόφασης επιτρέπεται η λειτουργία ενός τουριστικού καταλύματος ανά περιφερειακή ενότητα. Ειδικώς στις περιφερειακές ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Θεσσαλονίκης επιτρέπεται η λειτουργία τριών τουριστικών καταλυμάτων.

Τι τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω κορονοϊού

Επιπλέον, σε ισχύ έχει τεθεί και το μέτρο της απαγόρευσης συναθροίσεων σε ομάδες 10 ή περισσότερων ατόμων με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη να τονίζει ότι σε περίπτωση παραβίασης του μέτρου θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά άτομο. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην ζήσουμε στη χώρα καταστάσεις όπως αυτές που διαδραματίζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως για παράδειγμα η Ιταλία.

Για αυτούς τους λόγους με κυβερνητική απόφαση έχει σταματήσει η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, πολυκαταστημάτων, μαγαζιών εστίασης, μπαρ, καφετεριών,  πρακτορείων τυχερών παιχνιδιών, θεματικών πάρκων, λούνα παρκ, μουσείων, θεάτρων,  κέντρων αισθητικής κομωτηρίων, ενώ έχει απαγορευθεί και η λειτουργία οργανωμένων παραλιών και χιονοδρομικών κέντρων.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ

Αντιθέτως λειτουργούν σούπερ μάρκετ με διευρυμένο ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές, και από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ τις Κυριακές με πρόβλεψη για παράδοση κατ’ οίκον, αλλά και προϋπόθεση την αναλογία 15 τ.μ. για κάθε πελάτη.

Παράλληλα, λειτουργούν φαρμακεία, επιχειρήσεις διανομής τροφίμων με delivery, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, οπωροπωλεία, κάβες, πρατήρια υγρών καυσίμων, εμπορικά καταστήματα εντός των λιμανιών και των αεροδρομίων όλης της χώρας, καταστήματα εταιρειών παροχής ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, καθαριστήρια, επιχειρήσεις παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και κούριερ, καταστήματα πώλησης και διατροφής ζώων συντροφιάς, καταστήματα εμπορίας φυτοφαρμάκων και γραφεία τελετών.

Αλλαγές και στις λαϊκές αγορές

Τέλος, με απόφαση της κυβέρνησης απαγορεύεται η μετακίνηση εμπόρων λαϊκών αγορών, από περιφέρεια σε περιφέρεια. Από τη Δευτέρα ‪23 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου 2020, αναστέλλεται προσωρινά η δραστηριότητα στις λαϊκές αγορές όσων κλάδων απαιτείται μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια.

Δείτε ακόμα

Φυλακές Δομοκού: Κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στο κελί του

17 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορονοϊό

Βήμα – βήμα η αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ

«Η Ελλάδα πρέπει να βγει νικήτρια»: Δηλώσεις Άδωνι για την λειτουργία των σούπερ μάρκετ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις