Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αγγλία Κορονοϊός: Ένας 18χρονος, το νεότερο θύμα στην χώρα
ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία Κορονοϊός: Ένας 18χρονος, το νεότερο θύμα στην χώρα

Αγγλία Κορονοϊός: Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς.

Αγγλία Κορονοϊός: Ένας έφηβος ηλικίας 18 ετών είναι το νεότερο άτομο που πεθαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο αφότου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο αριθμός των ατόμων που πέθαναν από την εξαιρετικά μεταδοτική αναπνευστική νόσο έχει αυξηθεί κατά 48 άτομα την Κυριακή φτάνοντας τους 281 ενώ τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα στην Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχονται σε 5.683, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, στην Αγγλία 37 ακόμη άτομα, θετικοί στον κορωνοϊό, πέθαναν χθες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 257. Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, οι ασθενείς ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 102 ετών και θεωρούνται ο νεότερος και η μεγαλύτερος ασθενής που έχασε την ζωή του από κορωνοϊό στην Αγγλία. Όλοι τους ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες, με υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς, για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εάν οι άνθρωποι δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση.

Κορονοϊός: Η Μεγάλη Βρετανία επιτάσσει ξενοδοχεία για τους αστέγους

Ξενοδοχεία και γραφεία στη Μεγάλη Βρετανία θα μετατραπούν εκτάκτως σε χώρους υποδοχής και φιλοξενίας αστέγων, ώστε να προστατευτεί αυτή η ευπαθής ομάδα από το ξέσπασμα του κορονοϊού στη χώρα, σύμφωνα με το σχέδιο που εκπόνησε η ειδική σε ζητήματα αστεγίας, Louise Casey.  Όπως αναφέρει ο Guardian, η Casey, που υπήρξε στο παρελθόν σύμβουλος του Τόνι Μπλερ για τους αστέγους, προσελήφθη από τον Μπόρις Τζόνσον με στόχο να αναλάβει τα καθήκοντά της μετά το Πάσχα, ωστόσο η επείγουσα κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, τη φέρνουν στο προσκήνιο νωρίτερα.

Η στρατηγική της χώρας για τους αστέγους αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σήμερα μετά το παράδειγμα της Καλιφόρνια που έδωσε την άδεια να μετατραπούν κενά ξενοδοχεία σε χώρους για αστέγους και άλλες ευπαθείς ομάδες. Αυτό, πρακτικά, για τη Μεγάλη Βρετανία σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθούν άμεσα 45.000 χώροι.  Τα άδεια ξενοδοχεία της χώρα προτάθηκαν ως μια «έτοιμη λύση» γιατί περιλαμβάνουν ήδη χωριστές εγκαταστάσεις για καθαριότητα και δωμάτια, ενώ θα μισθωθούν από το κράτος από το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης που έχει προβλεφθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο κορονοϊός πλήττει αμείλικτα ανθρώπους με ήδη επιβαρυμένο ανοσοποιητικό και οι άστεγοι ανήκουν κατά κόρον σε αυτή την κατηγορία, καθώς εμφανίζουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από κάποιον που δεν είναι άστεγος, να παρουσιάσουν κάποιο σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. Παράλληλα, τα μέχρι σήμερα αριθμητικά δεδομένα από φιλανθρωπικές οργανώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρουν ότι περίπου 40.000 διαβιούν σε ξενώνες, καταφύγια νύχτας ή μοιράζονται κάποιο κατάλυμα της πρόνοιας, ενώ άλλοι 5.000 μένουν στον δρόμο.

Δείτε ακόμη

Σε καραντίνα η Μέρκελ, ήρθε σε επαφή με μολυσμένο γιατρό

Ιταλία: Περιορίζεται ελαφρά η αύξηση κρουσμάτων και θανάτων – Έφτασε ο «στρατός με τις λευκές ρόμπες»

Ο πρώτος νεκρός γιατρός στη Γαλλία από τον ιό – Επέστρεψε εθελοντικά στο νοσοκομείο

Όταν ο μπαμπάς σου πεθαίνει από κορωνοϊό – Ο CEO του Harrods κάνει πλάκα με τον ιό (vid)

“Είμαστε μόνοι, κλειστείτε σπίτι”: Οι γιατροί δεν έχουν χρόνο για τίποτα, παρά μόνο για εκκλήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις