Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ολική απαγόρευση: Ελικόπτερα, drones, μπλόκο στα διόδια
ΕΛΛΑΔΑ

Ολική απαγόρευση: Ελικόπτερα, drones, μπλόκο στα διόδια

Ολική απαγόρευση: Τα μέτρα των Αρχών κινούνται κυρίως σε δύο κατευθύνσεις.

Ολική απαγόρευση: Περιπολικά, μοτοσικλέτες, drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας, ρίχνονται από τις 6 το πρωί της  Δευτέρας, στη μάχη για την υλοποίηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη διάδοση του κορονοϊού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένα μεγάλο επιχειρησιακό σχέδιο που θα περιλαμβάνει συνεχείς περιπολίες κυρίως στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εντοπίζονται οι παραβάτες, οι οποίοι κυκλοφορούν άσκοπα η αυτών οι οποίοι μπορεί να δηλώνουν ότι κατευθύνονται σε σημείο που επιτρέπεται  αλλά να βρίσκονται σε άλλο. Ήδη, στις 7 το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησε μεγάλη τηλεδιάσκεψη με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του  Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη συμμετοχή αστυνομικών διευθυντών όλης της χώρας, στους οποίους δόθηκαν οδηγίες για την πιστή εφαρμογή όσων αποφασίστηκαν.

Τα μέτρα των Αρχών κινούνται κυρίως σε δύο κατευθύνσεις. Οι έλεγχοι από αστυνομικούς, δημοτικούς αστυνομικούς και λιμενικούς θα γίνονται στις συνοικίες των αστικών κέντρων, κοντά σε πάρκα, παραλίες και άλλα σημεία συνάθροισης. Δεύτερη κατεύθυνση τα διόδια στις δύο Εθνικές Οδούς Αθηνών –Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας

Από τις 6 το πρωί αστυνομικοί θα βρίσκονται στα διόδια προκειμένου να ελέγχουν και την κίνηση προς την περιφέρεια που τόσο επιβαρύνθηκε τα προηγούμενο τριήμερο.

Οι μόνιμοι κάτοικοι

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιτρέπεται στους μονίμους κατοίκους των περιφερειών οι οποίοι μπορούν με την επίδειξη της φορολογικής δήλωσης από το TAXIS θα μπορούν να ταξιδέψουν στην επαρχία.

Σε όποια περίπτωση επιχειρεί κάποιος χωρίς λόγο να περάσει τα διόδια και θα του επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ και θα αναγκάζεται να κάνει επί τόπου στροφή και να κατευθυνθεί στον τόπο εκκίνησής του.

Ελικόπτερα θα βιντεοσκοπούν

Επίσης ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ θα πετάνε από νωρίς το πρωί σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Θα επιβαίνουν σε αυτά αξιωματικοί οι οποίοι θα χειρίζονται κάμερες οι εικόνες από τις οποίες θα δίνονται στο κέντρο Επιχειρήσεων και από εκεί θα ακολουθούν οι επί μέρους διαταγές των αξιωματικών προς περιπολικά, μοτοσικλέτες κλπ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις