Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καραντίνα κορονοϊός: Ψυχολόγος μάς συμβουλεύει πώς να περνάμε τις μέρες στο σπίτι
ΕΛΛΑΔΑ

Καραντίνα κορονοϊός: Ψυχολόγος μάς συμβουλεύει πώς να περνάμε τις μέρες στο σπίτι

Καραντίνα κορονοϊός: «Νιώθουμε πως χωρίς να φταίμε είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε μία κατάσταση».

Καραντίνα κορονοϊός: Συμβουλές για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της καραντίνας λόγω κορονοϊού δίνει η ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη μέσω τηλεοπτικής της συνέντευξης. Μιλώντας το MEGA επεσήμανε πως «είναι πολύ σημαντική η σωστή ενημέρωση, αλλά και αυτή με μέτρο». Εστιάζοντας στα συναισθήματα τα οποία μπορεί να νιώθει όποιος βρίσκεται σε καραντίνα, αλλά και για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, η ψυχολόγος υποστήριξε πως είναι πιθανό το μετατραυματικό στρες λόγω της εσωτερίκευσης εικόνων σε αυτή την περίοδο.

«Το αίσθημα θυμού λόγω εγκλωβισμού είναι μια ακόμα κατάσταση που πρέπει να διαχειριστεί κάποιος, καθώς αισθάνεται ότι περιορίζεται η ελευθερία του» δήλωσε και εξήγησε πως τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να κατεβούν τα επίπεδα άγχους και θυμού προκειμένου να αντέξουμε, γιατί «έρχονται δυσκολότερες μέρες». «Νιώθουμε πως χωρίς να φταίμε είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε μία κατάσταση», δεν βοηθάει αυτός ο τρόπος σκέψης» τόνισε και είπε πως πρέπει να βάλουμε λίγο χιούμορ στην καθημερινότητά μας.

Καραντίνα κορονοϊός: «Πρέπει να κάνουμε υπομονή» τονίζει η ψυχολόγος

«Έχοντας τόσο ελεύθερο χρόνο πλέον, είναι πολλά αυτά που μπορεί να αναλογιστεί κανείς, όπως ο ίδιος ο χρόνος, οι διαπροσωπικές σχέσεις, ο εαυτός μας, οι προσωπικοί στόχοι και γενικά η ίδια η ζωή» δήλωσε και εξήγησε: «Σε περίπτωση που κάποιος δυσκολεύεται να το διαχειριστεί υπάρχουν ανοιχτές γραμμές που παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη. Μία από αυτές είναι του Αιγινήτειου νοσοκομείου στο 2107297957». Εξήγησε τέλος πως μία κρίση σε μια οικογένεια ή ένα ζευγάρι ενισχύει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και πως πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Δείτε ακόμα

“Απαγορεύονται τα όργια” – Fake τα δημοσιεύματα (και) για την Βελγίδα υπουργό

Ένα αγόρι μόλις 18 χρονών, το νεότερο θύμα κορονοϊού στην Αγγλία

Σε καραντίνα η Μέρκελ, ήρθε σε επαφή με μολυσμένο γιατρό

Δεύτερο παιδί στην Ελλάδα από μανούλα θετική στον κορωνοϊό!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις