Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δεύτερη γέννα Αττικόν: Μητέρα θετική στον κορωνοϊό έφερε στον κόσμο το παιδί της
ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη γέννα Αττικόν: Μητέρα θετική στον κορωνοϊό έφερε στον κόσμο το παιδί της

Δεύτερη γέννα Αττικόν: Μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Δεύτερη γέννα Αττικόν: Γεννήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το δεύτερο παιδί στην Ελλάδα από μητέρα θετική στον κορωνοϊό. Η γυναίκα γέννησε στο «Αττικό» Νοσοκομείο. Μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και υπό ιατρική παρακολούθηση. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες μια 24χρονη είχε φέρει και εκείνη στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι και πάλι στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Η 24χρονη,  διαγνώστηκε θετική στον νέο ιό στις 18 Μαρτίου και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εισήχθη στο νοσοκομείο προκειμένου να γεννήσει. Τελικά έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο ωστόσο δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κρατήσει στην αγκαλιά της και το βλέπει μόνο από φωτογραφίες. Το βρέφος μετά τις απαραίτητες εξετάσεις που του έγιναν είναι αρνητικό στον κορωνοϊό. Στην ευχάριστη είδηση μέσα στη δύσκολή περίοδο που διανύει η χώρα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη είχε αναφερθεί και ο Βασίλης Κικίλιας. «Και μέσα στις δυσκολίες γεννήθηκε η ελπίδα», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter.

«Είμαι πολύ καλά. Περιμένω πότε θα βγω. Δεν είχα συμπτώματα οπότε δεν πίστευα ότι το μωρό θα έχει τον ιό. Δεν ξέρω ακόμα πότε θα βγω από το νοσοκομείο. Είχα πονόλαιμο, μία φορά έκανα 37.2 και από τότε είμαι πολύ καλά. Ενημερώθηκα Τετάρτη πρωί ότι έχω κορωνοϊό και Τετάρτη μεσημέρι μπήκα για να γεννήσω», είπε η 24χρονη μητέρα στην εκπομπή «Μαζί σου». «Πιστεύω στον Θεό, ήμουν πολύ δυνατή, σκεφτόμουν θετικά και όλα πήγαν καλά. Δεν ξέρω πώς κόλλησα. Έμενα σπίτι, αλλά πήγαινα μόνο στο νοσοκομείο για να με δει ο γιατρός. Ο σύζυγός μου δεν έχει σύμπτωμα, δεν έχει κάνει το τεστ, κάθεται σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους και μας περιμένει σπίτι». «Δεν πήρα αγκαλιά το μωρό. Μου το έδειξαν από μακριά. Δεν έχω επαφή, το βλέπω από φωτογραφίες. Όλοι μας στηρίζουν, προσπαθώ να είμαι καλά ψυχολογικά. Περιμένουμε να τελειώσει όλο αυτό και να πάμε σπίτι».

Τέλος, αναφερόμενη στο δώρο που της έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως ήταν «ένα διακοσμητικό για το παιδί». Τον ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ και τους γιατρούς και όλο τον κόσμο που μας στηρίζουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις