Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διάγγελμα Μητσοτάκη: Δείτε LIVE
ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Δείτε LIVE

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τον διακόπτη της ολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας τράβηξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα φαινόμενα “ανυπακοής” στα μέτρα προστασίας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Διάγγελμα στον ελληνικό λαό απήθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον κορωνοϊό. Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας θα ισχύσει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών στην επικράτεια, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα νέα επιστημονικά δεδομένα και έλαβε αποφάσεις για τη λήψη νέων μέτρων. Αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, στις 19:00, αναμένεται να γίνει η εξειδίκευση των νέων μέτρων κατά τη διάρκεια ανακοινώσεων στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Στους 15 οι νεκροί – 94 νέα κρούσματα

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως οι νεκροί στην Ελλάδα από τον νέο κορωνοϊό ανέρχονται στους 15 καθώς κατέληξαν δύο ακόμη άτομα.

Όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, οι 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιβεβαιώθηκαν 94 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 624.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ το 55,7% των κρουσμάτων είναι άνδρες.

Ακόμη, 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι. Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις