Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία νεκροί: Αυξήθηκαν κι άλλο τα θύματα – Δραματικό μήνυμα Ματαρέλα
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία νεκροί: Αυξήθηκαν κι άλλο τα θύματα – Δραματικό μήνυμα Ματαρέλα

Ιταλία νεκροί: Σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, καταγράφεται μικρός περιορισμός τόσο στην αύξηση του αριθμού των θανάτων, όσο του συνόλου των κρουσμάτων.

Ιταλία νεκροί: Τραγωδία δίχως τέλος στην Ιταλία που θρηνεί 651 νεκρούς σε μια ημέρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην γείτονα χώρα είναι 59.138, ενώ συνολικά οι νεκροί είναι πλέον 5.476. Την ίδια στιγμή, , 7.024 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 651 ασθενείς, καταγράφηκαν 5.560 νέα κρούσματα, ενώ 952 ασθενείς βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.009 ασθενείς και, συνολικά 19.846 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 23.783 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Στην Λομβαρδία τα συνολικά κρούσματα είναι 27.206 και οι νεκροί 3.456. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 7.555 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 816 . Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 5.122, και 169 οι νεκροί.

Σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, καταγράφεται μικρός περιορισμός τόσο στην αύξηση του αριθμού των θανάτων, όσο του συνόλου των κρουσμάτων.

Ματαρέλα σε Σταϊνμάγερ: Ελπίζω η Ευρώπη να μην γνωρίσει την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας

«Ελπίζω πραγματικά η Γερμανία και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να μην γνωρίσουν την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας», έγραψε ο Ιταλός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, σε επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Παράλληλα, θέλησε να τον ευχαριστήσει για την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού. «Εδώ, σε πολλές περιοχές αποδεκατίζεται η γηραιότερη γενιά, η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν σημείο αναφοράς για τους νέους, όχι μόνο για τα συναισθήματά τους, αλλά και την καθημερινή ζωή», προσθέτει ο Ιταλός Πρόεδρος.

«Χρειαζόμαστε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ηγεσία της, εργάζεται με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αντιμέτωπη με αυτή την νέα, γενικευμένη δραματική κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει. Οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας, έχουν ανάγκη να νιώσουν την αποτελεσματική εγγύτητα της δράσης της Ένωσης», καταλήγει ο Σέρτζιο Ματαρέλα. Σημειώνεται πως η Κούβα απέστειλε στην Ιταλία ομάδα 52 γιατρών και νοσηλευτών, ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν εμπειρία από την καταπολέμηση της επιδημίας Έμπολα στην Αφρική, για να βοηθήσουν την χώρα αυτή, που πλήττεται βαρύτατα από την πανδημία του κορωνοϊού, στην καταπολέμησή της.

Προορισμός της ομάδας αυτής, η οποία έφτασε το Σάββατο στην Ιταλία, είναι η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από τον νέο κορωνοϊό στην ευρωπαϊκή χώρα.  Η ομάδα που απέστειλε η Κούβα αποτελείται από 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν υπεύθυνο και «προτίθεται να εργαστεί αδιάκοπα για τη θεραπεία και την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας» στην Ιταλία, δήλωσε ο επικεφαλής της Κάρλος Ρικάρντο Πέρες.

Τριάντα από τα μέλη της ομάδας αυτής είχαν αγωνιστεί κατά της επιδημίας του Έμπολα στη δυτική Αφρική το 2014 κατόπιν αιτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ), πρόσθεσε ο επικεφαλής της ομάδας σε τελετή που έγινε προτού αυτή αναχωρήσει από την Αβάνα για την Ιταλία.

Γερμανία: Απαγόρευση συνάθροισης για άνω των 2 ατόμων

Το ομοσπονδιακό κράτος της Γερμανίας ετοιμάζεται να επιβάλλει απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των δύο ατόμων, μπροστά στην πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου DPA, ο περιορισμός στην κοινωνική επαφή άνω των δύο ατόμων δεν θα έχει εφαρμογή για άτομα της ίδιας οικογένειας ή πολίτες που ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Ως σήμερα 24.714 άτομα έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κορωνοϊό στη Γερμανία, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 92.

Τα νέα αυτά μέτρα αποφασίστηκαν την Κυριακή σε συμβούλιο των ηγετών των 16 κρατιδίων με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, σφοδρή κριτική δέχτηκε ο ηγέτης της Βαυβαρίας, που λειτούργησε αυτοβούλως και επέβαλε γενική απαγόρευση εντός του κρατιδίου. Σύμφωνα με την DW, η Γερμανία θα επιβάλλει πρόστιμο 25.000 ευρώ σε όσους πολίτες παραβιάζουν τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης και δεν τηρούν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των ανθρώπων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις